Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Slimme E- en W-oplossingen  in een monumentale  hotelomgeving
Het fraai verlichte hotel van de buitenzijde.

Slimme E- en W-oplossingen in een monumentale hotelomgeving

DoubleTree by Hilton Sittard sinds eind 2021 geopend

Binnen het eind 2021 in gebruik genomen DoubleTree by Hilton Sittard is de grandeur van vroeger tijden op een prachtige manier verweven met een breed scala aan hypermoderne E- en W-technieken. Verantwoordelijk hiervoor is de Ittervoortse vestiging van Homij. De totaalinstallateur wist onder leiding van projectmanager Harold Daems een complexe opdracht slim te vertalen naar een mooie werkelijkheid. 

Typisch beeld van installatietechniek in een monumentaal gebouw.

DoubleTree by Hilton Sittard is het eindresultaat van een alomvattende herontwikkeling van het voormalige onderkomen van het Bisschoppelijk College Sint Jozef. Nadat het monumentale pand aan de Parklaan in Sittard jarenlang leeg had gestaan, besloot ontwikkelaar Mulleners Vastgoed na de aankoop ervan in 2019 om het tot hotel te transformeren. Een klus die werd gegund aan Laudy Bouw & Ontwikkeling voor het bouwkundige deel en aan Homij voor de installatietechnische invulling van het uit 1908 daterende gebouw. Een opdracht die het bedrijf paste als een maatpak. Niet alleen vanwege de veelheid aan toegepaste technieken, maar ook vanwege de meer dan ingewikkelde uitvoering in de praktijk. “Je praat hier over een monumentaal gebouw met een grote variëteit aan ruimtes en vertrekken”, vertelt Daems. “Niets is hetzelfde. Dat gegeven alléén al maakte dit werk zeer complex. Verder waren de eisen qua geluid- en brandwerendheid streng. Last but not least moesten in het pand ook nieuwe schachten en een techniekruimte worden gecreëerd.”

Multifunctionele ruimte met bar.

Kelder 

Bij Homij smullen ze van dit soort uitdagingen. Dat geldt zeker voor montageleider Denny Rutten, die namens Homij altijd een pasklaar antwoord paraat heeft op complexe installatietechnische vraagstukken. Een kwaliteit die ook in Sittard welkom was, zeker wat betreft het uitdokteren van een geschikte plaats voor de techniekruimte. “Slechts de 1,80 meter hoge kelder was hiervoor geschikt. Wanneer je daar nu binnengaat, zie je een spectaculair stelsel van onder meer schachten, kabelgoten en dozen waarin alle kanalen, leidingwerken en apparaten onderling zijn gelinkt”, aldus de rastechneut, die ook een tweede installatietechnisch probleem succesvol tackelde. Daar de wanden en plafonds in de hotelkamers namelijk zoveel mogelijk vrij moesten blijven, verwerkte Homij een groot deel van de elektro in een voorzetwand achter de bedden. Rutten: “Deze voorzetwanden zijn net als de hierin verwerkte technische componenten als een compleet prefab geheel in onze eigen productieruimte vervaardigd. In totaal hebben we voor de 90 kamers 180 sets gemaakt.”

Verlichting

Met onder meer een restaurant, bar, vergaderfaciliteiten en een fitnessruimte is binnen de hotelmuren alles aanwezig om het verblijf van de (internationale) gast zo prettig en comfortabel mogelijk te maken. Daaraan dragen ook de door Homij geplaatste E- en W-installaties stevig bij. Het bedrijf verzorgde voor DoubleTree by Hilton Sittard onder andere de elektra, data, VRF-systeem, primaire warmwaterinstallatie, ventilatie, brandmeldinstallatie en CCTV-voorzieningen. Speciale vermelding verdient de verlichting die binnen en buiten het pand is gemonteerd. “Fraaie blikvangers die niet alleen het monumentale karakter van het gebouw benadrukken”, meent Daems. “De toegepaste lampen en armaturen dragen ook sterk bij aan de sfeer, zodat de beleving van de hotelgast naar een nog hoger niveau wordt getild. Dat ís en blijft natuurlijk het belangrijkste doel.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.