Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Slim verlichtingsmanagement

Slim verlichtingsmanagement

Een energiezuinige, gezonde en duurzame school (Frisse School) levert een bijdrage aan een duurzame wereld en is daarmee een statement aan leerlingen én de omgeving.

DALI aanwezigheidsmelder met adresseerfunctie

De PD4-M-DAA4G aanwezigheidsmelder voor energiezuinige verlichtingssturing kan DALI-armaturen adresseren en groeperen. Met deze functie kunt u flexibel ontwerpen: lichtplannen kunnen gebaseerd zijn op een volledig uniforme verdeling van de armaturen, grotendeels onafhankelijk van verlichtingszones in de ruimte. Bovendien

minimaliseert de bustechnologie de bedrading aanzienlijk, wat de installatie- en testprocessen betrouwbaarder en goedkoper maakt.

De PD4-M-DAA4G is een compact lichtmanagementsysteem, op maat gemaakt voor trainingsruimten en klaslokalen en biedt uniforme lichtomstandigheden voor geconcentreerd werken en leren.

Energiebesparende functies

Naast de opties voor aanwezigheidsafhankelijk schakelen en daglichtafhankelijke regeling, kan het krachtige geïntegreerde relais naar behoefte extra functies bieden. Deze omvatten HVAC-regelacties of de integratie van lichtbronnen zonder DALI-apparaten. Als alternatief kan het relais ook worden geprogrammeerd en ingesteld om de voeding van de DALI-apparaten los te koppelen wanneer er niemand in de kamer aanwezig is (verlichting is niet vereist). Deze zogenaamde ‘cut-off-functie’ verlaagt het energieverbruik in stand-by met 0,2 tot 1 watt (afhankelijk van fabrikant en gebruikscasus).

Gekoppelde regelcircuits met offsets

De PD4-M-DAA4G biedt de mogelijkheid om maximaal drie DALI-groepen te koppelen. Met daglicht dat van opzij binnendringt, kan een ruimte een helderheidsgradiënt hebben. Hierdoor kan er aan de raamzijde meer daglicht worden benut dan aan de gangzijde. Om hiervan te profiteren, zijn de armaturen onderverdeeld in maximaal 3 DALI-groepen. Negatieve offsetwaarden voor de groepen in potentieel helderdere gebieden (DALI-groepen 2 en 3) verzachten het verloop, wat resulteert in extra besparingen op de energiekosten. Het offsetproces in de PD4-M-DAA4G leidt tot aanzienlijke kostenvoordelen bij het installatie-, montage- en inbedrijfstellingsproces, aangezien de noodzaak voor bedrading, montage en opstelling van een tweede of zelfs derde detector met een eigen verlichtingsregelcircuit is geëlimineerd.       


B.E.G. Nederland

Tjalk 42

2411 NZ  Bodegraven

www.beg-luxomat.nl     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.