Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
SHK ESSEN staat in het teken van de warmtetransitie en slimme sanitairtrends

SHK ESSEN staat in het teken van de warmtetransitie en slimme sanitairtrends

Vakbeurs voor sanitair, verwarming, klimaatregeling en digitaal gebouwenbeheer

400 exposanten presenteren verwarmingstechniek en oplossingen voor badkamer en hygiëne

Eindelijk weer SHK ESSEN: Van 6 tot en met 9 september 2022 is de Messe Essen hét platform voor vakmensen, planners en architecten uit de sanitair-, verwarmings- en klimaattechniekbranche (SHK). 400 exposanten uit 15 landen presenteren hier hun aanbod op het gebied van sanitair, verwarming, klimaatregeling en digitaal gebouwenbeheer. De vakbeurs wordt beschouwd als een van de belangrijkste trefpunten voor SHK-professionals uit de ambachtelijke, installatie-, plannings- en adviesbranche. Tot de hoofdthema’s behoren technische oplossingen op het gebied van de warmtetransitie, hygiëne in binnenruimten en drinkwater en digitale badkamers. Alle bekende producenten zullen aanwezig zijn en daarnaast kunnen beursbezoekers zich voor het eerst verheugen op meerdere vakfora, waaronder een eigen podium voor zonne-energie en waterstof.

De SHK-branche staat voor bewuste klimaatbescherming. Hierover zijn alle actoren op de komende beurs het met elkaar eens. Dit wordt bevestigd door Hans Peter Sproten, hoofdbestuurder van de branchevereniging SHK NRW, de ideële verantwoordelijke van de beurs: “Zonder een sterke SHK-branche kunnen de klimaatsbeschermingsdoelstellingen in geen enkele fase worden behaald. De SHK-sector vindt hiervoor pragmatische oplossingen, ondanks het huidige tekort aan materialen. Daarnaast neemt door de hoge energieprijzen de vraag toe naar verwarmingssystemen die niet alleen het milieu ontzien, maar ook kostenefficiënt en blijvend voorzienend zijn.” Dat zien we ook terug in de orderboeken van de gespecialiseerde bedrijven op dit gebied, waarvan de planning volgens het Zentralverband SHK momenteel tot 17,9 weken in de toekomst ligt, een record.

Vakbeurs met publieke relevantie in een modern jasje

Oliver P. Kuhrt, CEO van Messe Essen, benadrukt: “De SHK ESSEN is een beurs met een hoge maatschappelijke relevantie. Hier worden stappen gezet voor de energietransitie. Uit reacties vanuit de branche blijkt ook hoe groot de wens is om elkaar weer persoonlijk te kunnen ontmoeten op een vakbeurs.” Als een van de toonaangevende vakbeurzen voor de sanitair-, verwarmings- en klimaattechniekbranche biedt de SHK ESSEN in vijf hallen een diep inzicht in de actuele thema’s die spelen in de sector. Daarnaast vindt de beurs voor het eerst plaats in de totaal gemoderniseerde hallen van de Messe Essen.

De verwarmingsbranche geldt als centrale sector voor het bereiken van de doelen op het gebied van klimaatbescherming en presenteert zich op de SHK ESSEN in Hal 1 en 3. De producenten van Bundesverband der Deutschen Heizungsindustrie (BDH) leggen de focus op warmtepompen, waarvoor in de eerste helft van 2022 met 25 procent het meest werd gekozen als verwarmingsmiddel. Een reden daarvoor is dat warmtepompen nu efficiënt kunnen worden toegepast, niet alleen in nieuwe gebouwen, maar ook in bestaande gebouwen. Een ander belangrijk onderwerp is verwarmen met waterstof via brandstofcelverwarmingssystemen of H2-ready hoogrendementsketels (condensatieketels). Daarnaast presenteren de producenten energiebeheersystemen voor eindgebruikers om in gebouwen een maximale efficiëntie mogelijk te maken.
Sanitairbranche in hal 5 en 6.

Met armaturen, douchewanden, badkamersmeubels, accessoires, drinkwatersystemen, ontwateringsoplossingen en nog veel meer, is de sanitairbranche op de SHK ESSEN in Hal 5 (sanitairproducten) en Hal 6 (installaties en watertechniek) vertegenwoordigd. De belangrijke trends in de sector zijn onder andere meer comfort en design in de badkamer en barrièrevrije badkamers. Daarnaast bepalen slimme oplossingen zoals digitale en touch-free bediening van watertoepassingen en duurzame producten van natuurlijke materialen, het aanbod van de fabrikanten.
Bijzonder innovatief wordt het in Hal 2 van de SHK ESSEN. Naast alles over materialen, bedrijfsuitrusting en mobiliteit kunnen bezoekers zich hier verheugen op meerdere nieuwe vakfora. Onder de titels ‘Perspectief voor elektriciteit, zonne-energie en zelfvoorzienende verwarming’ en ‘Waterstof in de praktijk’ staan de twee energiedragers van de toekomst centraal met ieder hun eigen presentatie. In dit kader worden tevens verschillende lezingen gehouden over industriële oplossingen voor de energietransitie. Andere belangrijke impulsen worden geleverd door de vakfora Startups@SHK ESSEN en Campus SHK-educatie.

Duitse forum voor hygiëne in de binnenruimte van branchevereniging SHK NRW

In het 6e Duitse Forum voor hygiëne in de binnenruimte behandelt branchevereniging SHK NRW op de vakbeurs verschillende thema’s op het gebied van hygiëne en leven binnenshuis. In Hal 6 kunnen zo’n dertig (Duitstalige) lezingen worden bijgewoond over onder andere luchthygiëne, drinkwaterhygiëne en schadelijke stoffen en een bijbehorende tentoonstelling worden bezocht. Hierbij hoort ook het ‘Trefpunt Drinkwater’ van de figawa (Bundesvereinigung der Firmen im Gas- und Wasserfach e.V. – figawa) met innovatieve oplossingen en producten voor een gewaarborgde drinkwaterhygiëne.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.