Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Sabaprotect M500 eerste rookwerende afdichtingskit conform nieuwe BBL

Sabaprotect M500 eerste rookwerende afdichtingskit conform nieuwe BBL

Sabaprotect M500 is de eerste afdichtingskit die voldoet aan de nieuwe rookwerendheidseisen in de BBL. In het nieuwe Besluit Bouwwerken Leefomgeving (BBL) staan verscherpte eisen voor de rookwerendheid van bouwkundige constructies en wordt in 2021 ingevoerd. Sabaprotect M500 is getest volgens NEN 6075 en daardoor zeer geschikt voor het elastisch en rookwerend afdichten.

SABA loopt hiermee voorop op het gebied van rook- én brandwerend afdichten, wat onder de aangescherpte BBL vereist is. Door zijn snelle, onvoorspelbare verspreiding is rook vaak de belangrijkste doodoorzaak bij een brand. Op dit moment geldt voor bouwmaterialen de anderhalf-maal-regel; als een wand 30 minuten brandwerend is, dan wordt aangenomen dat hij 45 minuten rookwerend is. Helaas is deze regel in de praktijk vaak niet toereikend. Bouwmaterialen kunnen brandwerend zijn én ontzettend veel rook doorlaten.

NEN 6075

Via de Nederlandse norm NEN 6075 is vastgesteld hoe de beproeving van een rookwerende constructie plaats dient te vinden. Sabaprotect M500 voldoet ruim aan de gestelde klassen Sa en S200. Hierdoor bevestigd Sabaprotect M500 zijn kracht als breed inzetbare afdichtingskit voor het elastisch, brand- en rookwerend afdichten. Dat maakt deze kit de ideale keuze voor de bouw van nieuwe openbare gebouwen, zoals ziekenhuizen en bioscopen.

Vriendelijk voor mens én milieu

Naast de uitstekende rookwerendheid is er ook volop aandacht voor de gebruiker. Sabaprotect M500 bevat geen siliconen, oplosmiddelen, isocyanaten of andere CMR stoffen en is Emicode EC1 PLUS gecertificeerd. Dankzij de zeer emissiearme en labelvrije eigenschappen is het product geschikt voor toepassing in duurzame bouwprojecten zoals BREEAM- en LEED-projecten.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.