Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Nieuws

Roca Group bundelt krachten met Schneider Electric om CO2-uitstoot sneller te verminderen

Schneider Electric gaat samenwerken met de Spaanse groep. Een boost voor zijn wereldwijde duurzaamheidsstrategie.

Schneider-Electric-social

9 juni 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Roca Group, wereldleider in ontwerp, productie en verkoop van badkamerproducten, heeft overeenstemming bereikt met Schneider Electric, gespecialiseerd in digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, en slaat nu een nieuwe weg in naar minder CO2-uitstoot. Eén enkele, wereldwijde strategie voor de hele groep.

Roca Group is actief in 170 landen, heeft 85 fabrieken en een team van 24.000 professionals. Vanwege deze omvang heeft het bedrijf besloten een wereldwijd duurzaamheidsbeleid vast te stellen. Daarbij maakt Roca Group gebruik van de nieuwe klimaatadviesdiensten van Schneider Electric.

De samenwerking tussen beide partners verloopt in drie fasen. In de eerste fase bepaalt Roca Group, samen met Schneider Electric, zijn visie op de vermindering van de CO2-uitstoot. Daartoe maakt het bedrijf eerst een milieu-analyse en stelt het vervolgens nieuwe, ambitieuzere doelstellingen vast. Tijdens de tweede fase onderzoekt Schneider Electric de fabrieken van Roca Group. Dat moet leiden tot toezeggingen over de vermindering van energieverbruik en emissies, over duurzame opwekking van energie in de fabrieken en over compensatie van emissies die niet te elimineren zijn.

Ten slotte, tijdens de implementatiefase, gaan Roca Group en Schneider Electric bedrijfsprocessen verder digitaliseren en via machine learning bij de verschillende productiecentra het energieverbruik monitoren en optimaliseren met als doel kosten en emissies te verminderen. Verder gaat Schneider Electric Roca Group helpen bij het bepalen waar en hoeveel de uitstoot moet verminderen, zodat het bedrijf met eigen middelen projecten kan lanceren om uitstoot te verminderen en duurzame energie te implementeren.

Roca Group zet zich in voor de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties en werkt eraan de ecologische voetafdruk van zijn industriële activiteiten te verkleinen, het waterverbruik te verminderen en productieprocessen in de fabrieken continu te innoveren. De cijfers laten zien dat de inzet van Roca Group voor het milieu effect heeft. De groep heeft bijvoorbeeld in 2019 8% minder kooldioxide uitgestoten dan in het voorafgaande jaar, een cijfer dat in 2020 verder is gestegen tot 22% dankzij de inspanningen van het bedrijf en door de verminderde activiteit tijdens de pandemie.

Ook op andere gebieden van het milieu is vooruitgang geboekt. Zo hebben de fabrieken vorig jaar 24% minder water verbruikt en hebben ze in het kader van het Zero Waste-project 28% minder afval gegenereerd. Daarvan is 71% waardevol voor andere productieprocessen. Bovendien bevatten de badkamerproducten van Roca Group de nieuwste technologieën voor optimalisering van zowel energie- als waterverbruik.

“Bij Roca Group werken we elke dag intensief aan het optimaliseren van onze productieprocessen met de nieuwste technologieën om onze ecologische voetafdruk te verkleinen, en om de samenleving badkamerproducten te bieden die welzijn combineren met respect voor het milieu. We zijn nog lang niet tevreden en we gaan door met deze strategie, en bieden al onze divisies en fabrieken een gemeenschappelijk kader waarmee we vermindering van de uitstoot kunnen blijven promoten”, aldus de CEO van Roca Group, Alberto Magrans.

“Bij Schneider Electric zetten we ons niet alleen in om onze waardeketen CO2-arm te maken. We willen ook de digitale partner in duurzaamheid en efficiëntie worden van bedrijven die vooroplopen bij de verandering. Roca Group is daar één van”, zegt Josu Ugarte, president van Schneider Electric Iberia. Ugarte wijst er bijvoorbeeld op dat “bedrijven die duurzaamheid in hun strategie opnemen, vooruitlopen op wetgeving, meer talent aantrekken, betere toegang hebben tot kapitaal en hun merk en bedrijf versterken, waardoor het bedrijf aantrekkelijker wordt voor diverse stakeholders.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%