Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Renoveren van CLV-rookgasafvoersystemen: Rookgasrenovatie zonder hak- en breekwerk 
Renovatie rookgaskanalen appartementencomplex in Heemskerk.

Renoveren van CLV-rookgasafvoersystemen: Rookgasrenovatie zonder hak- en breekwerk 

Met een doordacht en inmiddels ruimschoots beproefd systeem blijven de horizontaal en verticaal geplaatste afvoerkanalen intact en krijgen deze aan de binnenkant een flexibele kous, FuranFlex genaamd.

Het jaarlijks laten nakijken van een cv-ketel is voor de meeste mensen haast vanzelfsprekend. Een rookgasafvoerkanaal daarentegen krijgt pas aandacht als zich problemen of zelfs calamiteiten voordoen. De negatieve gevolgen van het plaatsen van een nieuw systeem als muren openbreken, dagen zonder warm water zitten en de hoge kosten maken een renovatie niet aantrekkelijker. Michel Zilverschoon, eigenaar van Easy-Liner B.V.: “Met ons FuranFlex-systeem is dat geen probleem. Wij renoveren van binnenuit en pakken in korte tijd kanalen met verschillende aansluitingen aan tot in totaal een lengte van wel 70 meter. De flexibele kous laten we van bovenaf in het kanaal zakken en zetten deze met speciale afsluiters dicht. Vervolgens blazen we ze met stoom op tot een volwaardig nieuw rookgaskanaal dat weer 25 jaar meekan. Door het systeem te voorzien van een voering, repareert het alle rotte plekken, gaten en lekkages en het zorgt dat het systeem is voorbereid op de nieuwste generatie CV-toestellen. FuranFlex is een sterke warmte-isolator en dat verbetert ook de trek in het kanaal.”

Flexibele kous ligt klaar aan staaldraad om te worden opgetakeld.

Zilverschoon vervolgt: “De garantie op FuranFlex is 25 jaar. Dat is ruimschoots meer dan de levensduur van een verwarmingsketel. Overigens als je deze vervangt, dan is het een vereiste dat een kanaal nog minimaal aan de levensduur voldoet. Wij adviseren om het rookgasafvoerkanaal preventief te laten inspecteren. Het voorkomt de overlast van tijdelijke afsluiting van warm water. Na 25 jaar is vernieuwing geen probleem, omdat de voering van FuranFlex slechts twee tot drie millimeter dik is. Dat is voldoende, want na twee keer renoveren verlies je in de diameter ongeveer een centimeter. Dat vormt echter geen belemmering omdat het overdruksysteem van moderne ketels altijd een kleinere diameter vereist dan de oudere modellen met een onderdruksysteem. Er blijft voldoende ruimte over om in de toekomst nog een keer te renoveren, mocht dat nodig zijn.”

Gekoeld bewaren

FuranFlex is nu 15 jaar op de markt en het product is blijvend in ontwikkeling. “Wij zien de blijvende aandacht voor de consistentie en de kwaliteitswaarborging van het product. Het voldoet aan de technische eisen en de wettelijk gestelde normen. Met de beperkende maatregelen van het coronavirus hebben wij zelf geïnvesteerd in een koelcontainer. Het geeft ons meer bewegingsvrijheid in onze werkwijze, want gekoeld op een temperatuur tussen de 5 en 10 graden is het product ideaal toepasbaar en houdbaar tot ongeveer vier weken.”

Naar boven takelen van flexibele kous in verband met gewicht (300 kilogram).

Het team van Easy-Liner B.V. heeft inmiddels acht gecertificeerde monteurs in dienst, die grote en kleine installaties door heel Nederland verzorgen. “Wij werken voornamelijk in opdracht van bedrijven en VvE’s (Vereniging van Eigenaren). Het is raadzaam om bij hen te informeren naar hun Plan van Aanpak als het gaat om het renoveren van CLV-rookgasafvoersystemen. Voorkom problemen in de toekomst en denk tijdig aan renovatie, het gaat hier namelijk om de veiligheid van de bewoners”, besluit Zilverschoon.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.