Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Remeha en Techneco bundelen krachten om gezamenlijke marktpositie verder te versterken

Remeha en Techneco bundelen krachten om gezamenlijke marktpositie verder te versterken

Met ingang van 1 januari 2019 neemt Remeha alle aandelen over van Techneco, een Nederlandse specialist in warmtepompen. Door de overname versterken beide partijen zich op de warmtepompmarkt om zo een marktleidende positie op te bouwen. Techneco blijft voorlopig als zelfstandige dochteronderneming van Remeha actief in de markt.

Remeha verwarmt meer dan 2 miljoen huizen in Nederland en is marktleider in de utiliteitssector. De organisatie wil duurzame binnen-klimaatoplossingen haalbaar en betaalbaar maken. Dit om zo belangrijke stappen te zetten naar een CO² neutrale samenleving. Daarom wil Remeha verder groeien in warmtepompen.
Techneco is 23 jaar geleden opgericht en is de specialist op het gebied van warmtepompen in Nederland. Techneco onderscheidt zich door hoge technische know-how en een breed en innovatief portfolio met onder meer hybride, lucht/water- en bodemgebonden warmtepompsystemen. Techneco is onder meer bekend van de Elga, een slimme modulerende hybride warmtepomp die samenwerkt met elk CV-toestel. Beide bedrijven hebben de ambitie om verder te groeien in de warmtepompmarkt. Daarom is besloten de gezamenlijke krachten te bundelen om zo een leidende positie in Nederland op te bouwen.

Uitbreiding van ons portfolio
“De komende jaren zullen we het gebruik van fossiele brandstoffen steeds verder terugdringen”, zegt Arthur van Schayk, Algemeen Directeur van Remeha B.V.. “Voor die verduurzamingsroute ontwikkelen wij passende oplossingen en daarvoor hebben we een uitgebreid productportfolio nodig. Met de producten en de kennis van Techneco voegen we een innovatief en zeer compleet pakket toe aan de duurzaamheidsconcepten van Remeha.”

Meer slagkracht
Voor Techneco betekent de overname door Remeha vooral meer slagkracht om de ontwikkeling van haar marktpositie en producten te versnellen. “Techneco is de afgelopen jaren bijzonder snel gegroeid. Een sterk merk als Remeha biedt de beste mogelijkheden om verder te bouwen aan onze visie van een Nederland met enkel duurzame energiesystemen”, aldus Pieter van Alphen, oprichter en Algemeen Directeur van Techneco.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.