Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Onze toekomst draait om jou!
Impressie van de drukbezochte VSK-beurs in 2022, geopend door minister Hugo de Jonge.

Onze toekomst draait om jou!

VSK+E zet je op voorsprong

De installatiesector bevindt zich in de grootste transitie in haar geschiedenis: van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen zoals zon, wind en water. “Om Nederland succesvol te verduurzamen én om de ambitieuze klimaatdoelstellingen te behalen, is naast onze klimaatinstallaties een belangrijke rol weggelegd voor de elektrotechniek”, weet Joyce van de Hoef, beursmanager van Jaarbeurs. “En ook veiligheid, circulariteit en het boeien, binden en behouden van personeel staan onverminderd hoog op onze agenda’s. Thema’s die van 6 tot en met 9 februari 2024 harmonieus samenkomen tijdens VSK+E 2024 in de Jaarbeurs Utrecht, waardoor één complete beurs voor de sector ontstaat. Hoofdthema dit jaar is: ‘Onze toekomst draait om jou!’

Joyce van de Hoef, beursmanager van Jaarbeurs.

“Een grote verandering en vernieuwing ten opzichte van eerdere VSK-edities, is de integratie van werktuigbouwkunde en elektrotechniek”, benadrukt Van den Hoef. “Een logische stap, nu de gebouwde omgeving nóg efficiënter en energiezuiniger moet functioneren. De transitie van fossiele brandstoffen naar elektrische oplossingen is inmiddels in volle gang en je zult zien dat het belang van elektrotechniek alleen maar toeneemt. Sterker nog: de wereld wordt elektrisch. Logisch dus om de sector elektrotechniek toe te voegen aan onze beurs. Door W en E actief te bundelen, kan VSK+E de complete keten van informatie voorzien.”

Passende matches

VSK paste altijd in vijf hallen, maar met elektrotechniek erbij lukt dat niet meer. “We gaan naar zes hallen, dus bezoekers moeten misschien iets meer tijd uittrekken om alles te kunnen zien”, lacht Van den Hoef. “Maar dan keren zij wel volledig geïnformeerd en geïnspireerd huiswaarts, waardoor zij nog sneller, slimmer en efficiënter kunnen werken. Om exposanten en bezoekers in de volle breedte te verbinden, introduceren we al voor VSK+E 2024 onze Match Making app, waarin op basis van interesses, vragen en ideeën passende matches worden gemaakt. Vervolgens biedt de beursvloer meer dan voldoende mogelijkheden om ontmoeting en kennisuitwisseling te faciliteren.”

VSK Academy

Op VSK+E 2024 zullen circa 350 exposanten hun nieuwste producten en ontwikkelingen tonen. Een E-route, W-route of duurzaamheidsroute helpen de ruim 30.000 bezoekers om goed en snel hun weg te vinden. “In de nieuwe hal vinden bezoekers bijvoorbeeld oplossingen op het gebied van solar, energieopslag, duurzame energie, gebouwautomatisering en e-mobiliteit, terwijl in de overige hallen juist klimaatbeheersing en sanitair ruime aandacht krijgen”, vertelt Van den Hoef. “In hal 9 worden zoals vanouds een Veiligheidsplein en Start-upplein ingericht. Interessant is bovendien het Loopbaanplein, waar we samen met de markt kijken naar hoe we personeel voor onze sector kunnen winnen, boeien en binden. Hoe blijf je als werkgever aantrekkelijk voor nieuwe medewerkers? Belangrijk onderdeel hier is de VSK Academy, waarin sectorgerichte trainingen en cursussen worden verzorgd.”

VSK Awards

Op de eerste dag worden traditiegetrouw de VSK Awards uitgereikt, binnen de thema’s Energietransitie, Gezond & Comfort en Installateurszaken. NVKL reikt diverse certificaten, diploma’s en Awards uit, zoals de Koeltrofee 2024. En ook Techniek Nederland benut VSK+E 2024 als podium. Bijvoorbeeld voor de uitreiking van de Techniek Inclusief Award.

Nieuw: VSK Installatie Festival

‘Onze toekomst draait om jou’ heeft vooral betrekking op mensen. “De beurs is geschikt voor diverse bezoekersdoelgroepen. Zowel voor de voorschrijvende als uitvoerende markt bieden we een uitgebreid aanbod beursstands, informatiesessies en kennistheaters over de energietransitie, water en klimaat, digitalisering, elektrotechniek en een gezond binnenklimaat. Nieuw dit jaar zijn bovendien de rondetafeldiscussies over bijvoorbeeld de energietransitie, waterstof en ketensamenwerking”, vertelt Van den Hoef. “Zeer de moeite waard is ook ons Installatiefestival, dat inhoud en fun combineert. Bezoekers vinden hier diverse foodtrucks, in combinatie met interessante demonstraties, spannende wedstrijdjes én uitgebreide netwerkmogelijkheden. Om de energietransitie en andere ontwikkelingen het hoofd te bieden, moeten we als sector echt de handen ineen slaan. Het VSK Installatie Festival helpt hierbij en biedt bezoekers tevens een leuk dagje uit.” Dit dagje uit krijgt nog een extra impuls met een rondleiding door project Wonderwoods, dat op de hoek van de Jaarbeursboulevard wordt gerealiseerd.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.