Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Onze belofte: Zorgeloze brandveiligheid in elke situatie

Onze belofte: Zorgeloze brandveiligheid in elke situatie

Een écht brandveilige woning draait om meer dan alleen kwalitatieve producten. Hoe goed een melder ook is, hij verliest zijn veiligheidsfunctie wanneer hij niet goed wordt geïnstalleerd en onderhouden. Zelfs een kleine fout in het monteren of installeren van een melder kan een fatale afloop voor de bewoners betekenen.

Je wilt erop kunnen vertrouwen dat een rookmelder altijd goed werkt en bewoners tijdig alarmeert. Kwaliteit is daarom vereist en zit helemaal in het DNA van de Ierse fabrikant Ei Electronics. Met de kennis en het advies van Hemmink staat dit garant voor de beste en zorgeloze brandveiligheid.

Betrouwbare kwaliteit

Brandveiligheid begint al bij de ontwikkeling en productie van de melder. Melders van Ei Electronics hebben een slim ontwerp, zijn uitgebreid getest en voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Ei Electronics gaat hierin verder dan alleen het voldoen aan de norm: elke individuele melder die de fabriek verlaat, is tot drie keer toe getest. Want als het om brandveiligheid gaat, wil je zeker weten dat de melder zijn werk doet op het juiste moment.

Het belang van een juiste installatie

Wil je brandveiligheid bieden, dan is een juiste installatie noodzakelijk. Wanneer een melder niet goed wordt geïnstalleerd en onderhouden, heeft kwaliteit geen inhoud. Een kleine fout in het monteren of installeren van een melder kan grote gevolgen voor de bewoners hebben.

Kennis, de basis voor échte brandveiligheid

Om installateurs en onderhoudsmedewerkers te ondersteunen, verzorgt Hemmink product- en installatietrainingen. Zo weet je zeker dat iedereen op één lijn zit als het gaat om installatie conform  projectafspraken, NEN-normeringen en het omgaan met uitzonderingen.

Projectering, een handig hulpmiddel

Niet alleen de juiste technische oplossing conform de geldende wetgeving en normen is belangrijk, maar ook de uitvoering van het project. Hemmink maakt een projectering die je kunt gebruiken tijdens de installatie of als hulpmiddel bij de verantwoording aan derden, zoals de aannemer, woningcorporatie, brandweer of gemeente.

Melders uitlezen met AudioLINK

Als installateur wil je graag weten wanneer een rook- of koolmonoxidemelder voor het laatst in alarm is gegaan, welke waardes er bij een alarm van een koolmonoxidemelder zijn gemeten en of er gedurende langere tijd een ‘achtergrondniveau’ van koolmonoxide geweest is. Maar ook hoe het batterijniveau van de melder is. Vaak is dit lastig om te zien.

Ei Electronics biedt hiervoor dé oplossing met AudioLINK. In combinatie met de gratis AudioLINK app is deze informatie snel en eenvoudig uit te lezen. Dit bespaart je tijd, geld en extra onderzoek.

Uit de praktijk: Breman Woning-beheer en Woonplus Schiedam

In 2018 is Woonplus Schiedam samen met Breman Woningbeheer (Team Veilig Wonen) het project ‘Veilig Wonen Schiedam’ gestart. Alle 12.000 woningen van Woonplus in Schiedam werden voorzien van rook- en koolmonoxidemelders van Ei Electronics met AudioLINK-functie. Het Team Veilig Wonen van Breman kan met de AudioLINK functie in deze melders alle woningen zorgvuldig monitoren en bewoners zonodig instrueren. Dit alles om de woningen in de toekomst nóg veiliger te maken. De melders van Ei Electronics vergemakkelijken het werk van Team Veilig Wonen aanzienlijk.

Slim onderhoud

De nieuwste rook- en koolmonoxidemelders van Ei Electronics uit de Ei3000-serie combineren de beste brandveiligheid met slim onderhoud. Alle sensordata van de melders worden bewaard. De melders zijn lokaal (AudioLINK) en via de Cloud (SmartLINK) uit te lezen waardoor slimmer onderhoud mogelijk is. Ook zijn alle melders uit de serie voorzien van stofcompensatie. De bewoner hoeft slechts 1x per 3 jaar de melder uit te zuigen. De 3000-serie is met zes verschillende melders toepasbaar in iedere situatie.

Over Ei Electronics en Hemmink

Veiligheid is een vak. Daarom streeft Ei Electronics samen met Hemmink naar een hoger niveau van brandveiligheid in Nederland. Hemmink kijkt niet alleen naar de producten, maar naar alle aspecten die zorgen voor brandveiligheid. Want neem je niet alle risico’s mee in je aanpak om brandveilig wonen te realiseren, dan creëer je schijnveiligheid. En schijnveiligheid, dát is het nieuwe gevaar.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.