Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Ontharden van leidingwater: Slim, efficiënt en zónder elektriciteit

Ontharden van leidingwater: Slim, efficiënt en zónder elektriciteit

Waterontharders winnen snel terrein in Nederland. En dat is niet verwonderlijk, volgens Jonas Hoebeke, Marketing Manager bij Delta Water Softeners Nederland. Want ondanks dat velen denken dat het water in Nederland zacht is, zit er toch nog bijna overal kalk in het water. “Kalk is niet schadelijk voor de menselijke gezondheid, maar zorgt er wel voor dat huishoudelijke apparaten kapot gaan, waterleidingen verstopt raken en verwarmingselementen in bijvoorbeeld koffiezetapparaten of waterkokers geïsoleerd worden, waardoor de warmteoverdracht vermindert. De waterontharders van Delta Water Softeners gaan hiermee de strijd aan. Slim, efficiënt en zónder elektriciteit.”

Een unieke troef is de compactheid en flexibele opbouw van de Delta-waterontharders, waardoor ze eenvoudig in de Nederlandse meterkast of meterput ingepast kunnen worden.

 

HYDRAULISCHE AANSTURING

De Delta-waterontharders worden hydraulisch aangestuurd door de druk van de waterleiding en kunnen volgens Hoebeke gezien worden als de waterontharders 2.0., Made in Belgium. “Elektrische aansluitingen of batterijen zijn niet aan de orde. Bovendien spoelen onze waterontharders enkel wanneer nodig. De geïntegreerde, accurate watertellers registreren elk verbruik en zorgen ervoor dat de waterontharder enkel regenereert als de onthardingscapaciteit is bereikt.”

UITERST COMPACT EN FLEXIBEL

Een tweede unieke troef is de compactheid en flexibele opbouw van de Delta-waterontharders, waardoor ze eenvoudig in de Nederlandse meterkast of meterput ingepast kunnen worden. Direct na de watermeter en voor elke aftakking, waarmee een optimale ontharding wordt geborgd, aldus Hoebeke. “De gepatenteerde technologie van onze Delta-waterontharders garandeert dat met een veel kleiner harsvolume – en dus met een veel kleiner toestel – een zeer hoge capaciteit kan worden behaald. Een huishoudelijk duplex-model van de Delta-waterontharders kan al een debiet aan van 2.600 l/uur of 43 l/min. Indien men 6 Duitse graden hardheid uit het water wil halen, kan de ontharder bijna 1.400 liter water behandelen alvorens hij dient te regenereren.”

De automatische Delta Victor vuilfilter kan eenvoudig voor de Delta-waterontharders worden geplaatst en houdt zwevende vuildeeltjes in de waterleiding tegen.

 

ONTHARDER EN FILTER: EEN PERFECTE MATCH

Naast de Delta-waterontharders voor huishoudelijke toepassingen beschikt Delta Water Softeners over industriële modellen voor toepassing in kantoren, hotels, restaurants, appartementsgebouwen, fabrieken, zwembaden, …. Tijdens VSK 2020 werd het complete productgamma gepresenteerd aan het grote publiek. “Daarnaast wordt aandacht besteed aan onze nieuwe Delta Victor”, vertelt Hoebeke. “Deze automatische vuilfilter kan eenvoudig voor onze Delta-waterontharders worden geplaatst en houdt zwevende vuildeeltjes in de waterleiding tegen. De roterende stroom van het water zorgt ervoor dat vuildeeltjes automatisch naar onder in de filterbokaal worden geleid.” Uniek is dat de Delta Victor automatisch spoelt op het moment dat de Delta-waterontharder spoelt. “Hierdoor wordt vuil uit de filter automatisch weggespoeld naar het riool en blijft de vuilfilter altijd zuiver. Net als de Delta-waterontharders functioneert de Delta Victor zonder elektriciteit of batterijen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.