Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Noodverlichting voor theater in zwarte uitvoering

Noodverlichting voor theater in zwarte uitvoering

Noodverlichting in grote zalen is essentieel om in geval van nood de dichtstbijzijnde vluchtroute of uitgang te kunnen vinden. Wel is het belangrijk dat de verlichting zelf niet afleidt bij een voorstelling. Voor deze toepassing heeft Saval een speciaal zwart blockframe met zwarte behuizing ontwikkeld voor de Eskaled noodverlichtingsarmaturen. Duidelijk herkenbaar, maar niet storend.

Theater De Tamboer in Hoogeveen is een cultureel centrum/theater met twee zalen en wordt jaarlijks door tienduizenden bezoekers bezocht. Er wordt een grote waarde gehecht aan de belevings- en kijkervaring van de bezoekers. Om hierin tegemoet te komen, zonder concessies te doen aan de algehele vluchtveiligheid, is Saval benaderd om een passende oplossing te bieden.

Aanpak

Saval

Speciaal voor bioscopen en theaters heeft Saval de Eskaled in zwarte uitvoering ontwikkeld. Deze LED-noodverlichting staat garant voor een aanzienlijke energiebesparing en een hoge betrouwbaarheid. Bij het wegvallen van de netspanning zullen deze armaturen nog zeker 60 minuten de aanwezigen van licht en een vluchtroute voorzien.

Resultaat

De verlichting is duidelijker te zien en komt in een zwarte kleur beter tot zijn recht in donkere ruimtes. Om strooilicht te beperken, zijn de zijkanten door middel van een blockframe afgedicht. De Tamboer voldoet met dit armatuur aan het Bouwbesluit, de NEN-EN 1838 en de symbooleisen van de NEN 3011, maar zónder afbreuk te doen aan de esthetiek van de zaal. Het beste van twee werelden!

Binnenkort zijn de Eskaled behuizing en het blockframe zelfs verkrijgbaar in alle kleuren. Zo past noodverlichting nog beter in speciale interieurontwerpen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.