Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Nieuwe oplossingen voor warmtepompen en aircosystemen 
Dankzij een geavanceerd haaksysteem met gele klembeugels kunnen koelleidingen, condenswaterafvoeren en voedingskabels makkelijk, snel en netjes op de juiste plek in het kanaal worden vastgezet.

Nieuwe oplossingen voor warmtepompen en aircosystemen 

Focus op duurzaamheid, uitstraling en installatiegemak

Klemko Techniek staat al ruim 75 jaar voor innovaties in de elektrotechniek. De producent van innovatieve LED-verlichting, lichtbesturingen en aansluittechnieken ontwikkelt haar producten én hun verpakkingen continu, met oog voor behoeften en trends in de markt. “Hoe divers ons productassortiment ook is, uitgangspunt is altijd om de installateur slimmer, sneller en efficiënter te laten werken”, vertelt Accountmanager Aansluit- en Installatietechniek Floris de Jong. “Een mooi voorbeeld hiervan zijn onze nieuwe kanalen en opstelbalken voor warmtepompen en aircosystemen.”

Het assortiment in antraciet grijs (RAL 7016) is van grote esthetische waarde in combinatie met diverse kleuren donkere buitengevels.

Antraciet grijs (RAL 7016) is een veel gekozen kleur voor overkappingen, schuttingen, (kunststof) kozijnen en gevelbeplatingen. De kleur is van grote esthetische waarde in combinatie met diverse kleuren donkere buitengevels. Klemko Techniek speelt hier onder andere op in met Canalit. Onder deze merknaam wordt een uitgebreid assortiment aircokanalen én hulpstukken in antracietgrijs (RAL 7016) aangeboden, waarmee een harmonieus gevelbeeld wordt geborgd. “Ons nieuwe aircoprogramma is in nauwe samenwerking met verschillende koeltechniekinstallateurs en producenten van klimaatsystemen ontwikkeld”, vertelt De Jong. “Op hun verzoek zijn de aircokanalen zodanig vervaardigd, dat zij zowel geschroefd, stofvrij geplakt als middels duimnagels bevestigd kunnen worden. Eventuele bevestigingsgaten kunnen dwars door het kanaal worden geboord. Dit zorgt voor veel gemak en een flinke tijdwinst op de montagelocatie.” Dankzij een geavanceerd haaksysteem met gele klembeugels kunnen koelleidingen, condenswaterafvoeren en voedingskabels makkelijk, snel en netjes op de juiste plek in het kanaal worden vastgezet, vertelt hij. “Bovendien zorgen de klembeugels voor extra stevigheid én een sterke en solide dekselsluiting. Vervorming van het kanaal is niet aan de orde.”

Onbeschadigd en schoon

Behalve kunststof aircokanalen in verschillende maten levert Canalit ook een uitgebreid assortiment hulpstukken in antracietgrijs. Van koppelstukken en plafond-/wandstukken t/m binnenbochten, platte bochten, muurafdekkappen, T-stukken, flexibele leidingstukken, verloopstukken en eindkappen. “Zowel de hulpstukken als leidingkanalen zijn voorzien van een stevige en recyclebare Canalit verpakkingsfolie, waardoor zij maximaal beschermd worden tijdens het logistieke proces en gegarandeerd schoon blijven. Installateurs reduceren hiermee al gauw 30-40% uitval, waarmee we tevens een belangrijke bijdrage leveren aan het verkleinen van de afvalberg.”

De aircokanalen zijn zodanig vervaardigd, dat zij zowel geschroefd, stofvrij geplakt als middels duimnagels bevestigd kunnen worden.

Duurzame opstelbalken

Een mooie noviteit in dit kader zijn ook de rubberen opstelbalken, die speciaal zijn ontwikkeld om de stabiliteit van klimaatinstallaties zoals airco- en warmtepompsystemen te borgen en om trillingen naar de ondergrond te absorberen. “De duurzame rubberen opstelbalken worden gemaakt van gerecyclede autobanden zijn voorzien van vier voorgevormde gaten, die de mechanische bevestiging aan de onderconstructie vergemakkelijken”, vertelt De Jong. “Gegalvaniseerde profielen, steunvoeten, trillingsdempers (veervoeten) en montagematerialen zorgen voor een solide en trillingsarme basis, terwijl twee ingebouwde waterpassen een perfecte horizontale opstelling garanderen. Bovendien zijn speciale daksteunen leverbaar voor montage op een schuin dak of andere moeilijk bereikbare opstelposities. We leveren de rubberen opstelbalken als complete sets, inclusief bevestigingsmaterialen en in vier lengtes: 250, 450, 600 of 1.000 mm. De opstelbalken zijn standaard uitgerust met twee waterpasjes en montagemateriaal, waardoor ze eenvoudig en snel te monteren zijn.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.