Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Nieuwe bodemwarmtepomp van Nefit Bosch

Nieuwe bodemwarmtepomp van Nefit Bosch

Als een van de weinige bodemwarmtepompen werkt de Compress 7800i ook met normale radiatoren energie-efficiënt. De warmtepomp kent een hoge SCOP en energielabel A+++.  Er zijn twee varianten met vermogens van 6 tot en met 16 kW: een met geïnte-greerde boiler en een zonder ingebouwde warmwatervoorziening. Beide zijn standaard voorzien van een wifi-module voor bediening en beheer op afstand en beide kunnen worden uitgerust met een passief koelstation.

Unieke hoge aanvoertemperatuur

Een van de unieke kenmerken van de nieuwe Compress 7800i is de hoge aanvoertemperatuur van 71℃. Hierdoor is de warmtepomp ook geschikt voor conventionele radiatoren, waardoor hij ook in bestaande woningen en appartementsgebouwen kan worden toegepast. De warmtepomp heeft een SCOP tot 5,55 (EN 14825) en energielabel A+++.

Meer warm water

De ingebouwde boiler van de Compress 7800i LWMF kan 180 liter bevatten, maar levert door de hogere temperatuur meer warm water dan andere warmtepompen. Gebruikers hebben 300 liter water van 40°C ter beschikking. Uitbreiding met een of meerdere (extra) boilers is voor beide varianten mogelijk.

Passieve koeling

Naast verwarmen, kan de Compress 7800i ook op warme dagen zorgen voor een aangenaam binnenklimaat. Met het optionele passieve koelstation gebruikt hij hiervoor het relatief koude bodemwater, waardoor er vrijwel geen energie wordt verbruikt.

Gebruikersvriendelijk

De Compress 7800i doet, afhankelijk van het type, met maximaal 28 tot 37 dB(A) zijn werk letterlijk fluisterstil. Het touchscreen met grafisch kleurendisplay is net zo eenvoudig te bedienen als een smartphone. De gebruiker kan de warmtepomp bovendien ook op afstand bedienen met de nieuwe, universele Bosch HomeCom Easy app.

Installateursvriendelijk

De Compress 7800i heeft een uitneembare koudemiddelcircuitbox. Zo zijn alle belangrijke componenten binnen 10 minuten toegankelijk. De variant met ingebouwde boiler is eenvoudig in twee delen te transporteren en monteren. Beide modellen zijn eenvoudig draadloos via wifi te verbinden met het internet en is op afstand te monitoren, uit te lezen en in te stellen via het installateursportal van Bosch, HomeCom Pro.  

Een miljoen warmtepompen

Met een miljoen geplaatste warmtepompen en uitgebreide ontwikkel- en productiecentra is moederbedrijf Bosch goed vertegenwoordigd in de Europese markt. Om de positie in de markt voor warmtepomp en verder uit te breiden investeert Bosch de komende tijd 100 miljoen euro. Ook in Nederland breidt Nefit Bosch het programma steeds verder uit. Vorige maand werd een nieuwe ventilatiewarmtepomp geïntroduceerd en deze zomer zal de nieuwe Compress 7800i, de opvolger van de Compress 7001i, verkrijgbaar zijn via de reguliere groothandelskanalen. 

Subsidie en BRL-ondersteuning 

Voor de nieuwe bodemwarmtepomp is subsidie beschikbaar via ISDE. Installateurs worden door de BRL-gecertificeerde specialisten van Nefit Bosch ondersteund bij ontwerp, realisatie en beheer. Bij inbedrijfstelling door Nefit Bosch geldt, net als voor de andere warmtepompen, 5 jaar garantie. 

Meer informatie over de Compress 7800i LW(M)F bodemwarmtepomp is te vinden op de website van Nefit Bosch. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.