Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Nieuws

Nieuwbouw farmaceutisch centrum AVL en NKI: Samenwerking leidt tot hoge opleverkwaliteit

Tekst | Tekst Lieke van Zuilekom | Beeld Beeld: Breman Utiliteit Zwolle / Vincent Kleingeerts Fotografie

18 oktober 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Na een uitgebreide inbedrijfstel- en opleverfase is medio april 2020 de nieuwbouw van het farmaceutisch centrum formeel opgeleverd aan het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (AVL) en Nederlands Kanker Instituut (NKI) in Amsterdam. In een installatiecombinatie met Climatech leverde en installeerde Breman Utiliteit Zwolle alle medische gassen voor de nieuwbouw, evenals de werktuigkundige, elektrotechnische, regeltechnische, cleanroomtechnische en VHP-installaties.

Het totale project van ca. 7.000 m² had een doorlooptijd van een jaar. Hieraan ging een uitgebreide verificatiefase vooraf, vertelt Roy Voss van DVE Project Support, die namens de combinatie Breman en ClimaTech de rol van projectmanager vervulde. “Tijdens de verificatiefase hebben we in nauwe samenwerking met AVL en adviseur Royal HaskoningDHV het technische ontwerp en alle uitgangspunten getoetst, met als doel om op basis van de uitvoeringsexpertise van Breman en ClimaTech omissies op te sporen en waar nodig het ontwerp te optimaliseren. Voorbeelden hiervan zijn de toepassing van een railkokersysteem en gebruikmaking van een decentrale VHP-installatie. De fase bewees haar nut: het project is met minimale verstoringen en restpunten en binnen de gestelde tijd opgeleverd.”

Gebouwtechnieken

De meeste gebouwtechnieken zijn ondergebracht op de vijfde verdieping, vertelt Voss. “Hier staan de centrale luchtbehandelingskasten, persluchtinstallatie, verdelers voor koeling en warmte en regelkasten. Voor de klimatisering maakt het farmaceutisch centrum gebruik van de koude- en warmteopwekking van de bestaande AVL-gebouwen. Als afgiftesysteem is gekozen voor een combinatie van o.a. klimaatplafonds en ventilatiesystemen. Onderdeel hiervan was de realisatie van de juiste luchtdrukhiërarchie (en -bewaking) op beide cleanroomverdiepingen.”

Hoge eisen

Zowel aan het ontwerp, de uitvoering als de oplevering werden hoge eisen gesteld. Zo moesten de cleanrooms en steriele ruimten voldoen aan strenge GMP-richtlijnen, waarvoor een uitgebreid traject van inbedrijfstellen, valideren en rapporteren noodzakelijk was. “Een extra uitdaging daarbij was het coronavirus”, vertelt Voss. “We hebben onze planningen moeten aanpassen, de schaftmomenten meer verdeeld over de dag en bouwstromen actief gescheiden. Bovendien zijn de werkzaamheden in kleinere groepen uitgevoerd, waardoor de veiligheid en gezondheid van alle bouwplaatsmedewerkers continu gewaarborgd kon worden.” 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht