Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Montilla-fabriek van CIAT opent een nieuw laboratorium, een pionier in Europa

Montilla-fabriek van CIAT opent een nieuw laboratorium, een pionier in Europa

De faciliteit werd geopend door Didier Genois, Vice President en General Manager HVAC Europe. Dit deed hij samen met Nicolas Chouteau, Operations Director HVAC Europe. Tevens was de burgemeester van Montilla aanwezig bij deze feestelijke gelegenheid. 

Dankzij de nieuwe faciliteiten is het Montilla-laboratorium een pionier in Europa voor standalone lucht/lucht machines en vooral voor rooftops. De nieuwe faciliteit biedt de mogelijkheid om machines tot 280kW te testen in de meest extreme klimaatomstandigheden (-15°C tot + 52°C). Hierbij kan tevens gebruik gemaakt worden van een geavanceerd monitoringsysteem en state-of-the-art sensoren. Zo maakt CIAT zich klaar om de uitdaging van nieuwe koudemiddelen aan te gaan. 

Het testlaboratorium maakt het tevens mogelijk om te testen op speciale apparatuur, waarbij klanten aanwezig kunnen zijn. Ook deze testen kunnen worden uitgevoerd onder extreme omstandigheden en/of met specifieke opties. Zo kan CIAT haar klanten productontiwkkeling op maat met maximale betrouwbaarheid realiseren. 

Met deze nieuwe faciliteiten is een investering gemoeid van 1,5 M€, wat neerkomt op een totaal van 5,3 M€ aan investeringen in modernisering en uitbreiding in 2020 in de fabriek in Montilla, die momenteel in totaal 529 medewerkers telt. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.