Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Montagecomfort met kunststof buishouder voor Prevista Dry Plus
(Foto’s: Viega)

Montagecomfort met kunststof buishouder voor Prevista Dry Plus

Viega Nederland heeft het programma toebehoren voor het Prevista Dry Plus voorwandsysteem uitgebreid met kunststof buishouders. Met de buishouders zijn leidingen snel, overzichtelijk en netjes langs de staanders en liggers van het voorwandsysteem te voeren.

Viega rationaliseerde het voorwandprogramma vorig jaar met de introductie van het Viega Prevista voorwandsysteem. Met de komst van dit modulaire voorwandsysteem werd het aantal systeemonderdelen teruggebracht en de opslag en montage op locatie vereenvoudigd. Op basis van een nieuw inbouwreservoir en verschillende identieke onderdelen kan het systeem zowel voor wand-, staanderconstructie- als railmontage worden ingezet. Met de uitvoeringen Prevista Dry, Prevista Dry Plus en Prevista Pure leent het systeem zich bovendien voor respectievelijk droogbouw en natbouw.

Viega Prevista Dry Plus is bedoeld voor railmontage. Het railsysteem biedt niet alleen grote vrijheid in de vormgeving, maar kan ook snel worden geïnstalleerd dankzij de rail en verbinders. De installatie in de rail verloopt snel en eenvoudig: op de rail plaatsen, vergrendelen, klaar.

De nieuwe buishouder voor het Viega Prevista Dry Plus voorwandsysteem maakt een snelle en doeltreffende montage van leidingen mogelijk. (Foto’s: Viega)

Snelle montage

Door de grote indelingsflexibiliteit die Prevista Dry Plus biedt, is ook het leidingwerk meer divers.De nieuwe buishouders maken nu een consequente en snelle montage mogelijk. De ene zijde van de buishouder wordt op de montagerail van Prevista Dry Plus geschroefd. Een geelkleurig blokkeerelement zorgt er daarbij voor dat de buishouder zowel op de open als op de gesloten kant van de hoekverbinders past. Aan de andere zijde is de buishouder halfrond gebogen en uitgevoerd met metalen kabelbinder, waarmee de leiding in een handomdraai stevig wordt vastgezet.

De nieuwe buishouder van Viega leent zich voor kunststofleidingen met een diameter van 16 – 20 mm al dan niet voorzien van isolatie (max. rondom 13 mm). De buishouder wordt geleverd als set van vijf stuks.

Over Viega:

Met wereldwijd meer dan 4.000 medewerkers behoort de Viega Groep tot de belangrijkste producenten van installatietechniek. Vanuit negen locaties wordt aan het succes van Viega gewerkt. Op vier locaties in Duitsland worden de producten vervaardigd. Speciale oplossingen voor de Noord-Amerikaanse markt worden in McPherson (VS) geproduceerd; in Wuxi (China) ligt het zwaartepunt op productie voor de Aziatische markt. Door de focus en kernactiviteiten te richten op de installatietechniek wordt een constante groei mogelijk. Naast buisleidingsystemen behoren voorwand- en afvoertechniek tot het productenprogramma. Het assortiment omvat circa 17.000 artikelen die nagenoeg overal worden toegepast: in de gebouwentechniek, de utiliteit alsook in industriële installaties en de scheepsbouw.

De start van de familieonderneming vond plaats in 1899 te Attendorn (Duitsland). Al in de 60’er jaren werd een start gemaakt met internationalisatie. Tegenwoordig worden producten van Viega wereldwijd toegepast. De verkoop verloopt grotendeels via eigen verkoopkantoren in verschillende landen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.