Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Mix van expertise en technologieën houdt de spanning erin
Het pand van Koninklijke van Twist in Dordrecht.

Mix van expertise en technologieën houdt de spanning erin

Samenwerkingsverband pakt Power Quality problemen effectief aan

We leven in een wereld waarin het openbare elektriciteitsnet steeds onbetrouwbaarder wordt. Om de kwaliteit en continuïteit van kritische bedrijfsprocessen te kunnen waarborgen, is de aanwezigheid van een betrouwbare (nood)stroomvoorziening dan ook van essentieel belang. Precies op dat vlak blijkt de meerwaarde van Koninklijke van Twist (KVT) uit Dordrecht. Het familiebedrijf geldt al ruim 90 jaar als vooraanstaand ontwikkelaar en leverancier van hoogwaardige noodstroomoplossingen. Voorzieningen waarmee een gevarieerde groep eindgebruikers op maat wordt bediend en die garant staan voor een vlekkeloze performance in de praktijk. 

De behoefte aan zogenaamde Power Quality voorzieningen neemt in de markt met dag verder toe. Om maatgericht te kunnen voorzien in meer stroomkracht én zekerheid onderhoudt Koninklijke van Twist sinds kort een samenwerking met IEM Power Systems, dat als onderdeel van het Noord-Amerikaanse Industrial Electric Mfg. (IEM) wereldwijd actief is op het gebied van innovatieve stroomsystemen. “Om de problemen rondom Power Quality op de Nederlandse markt effectief te tackelen, hebben we vanaf het begin van dit jaar de krachten gebundeld”, vertelt Sales Manager Mark Scheurwater namens de totaalspecialist in energiesystemen. “Allebei hebben we een sterke reputatie als het gaat om het geven van antwoorden op vraagstukken rondom Power Quality en noodstroom. Het een-tweetje past dan ook prima.”

IEM Rotabloc.

Slimme combinatie

Het prille samenwerkingsverband tussen Koninklijke van Twist en IEM Power Systems heeft inmiddels al een eerste mooie, innovatieve vrucht opgeleverd. “Door het Rotabloc roterende UPS-systeem van IEM te combineren met onze Kohler-generator hebben we een duurzaam alternatief ontwikkeld voor een statische UPS of Diesel Roterende UPS, ook wel bekend als DRUPS”, aldus Scheurwater. “Daarbij fungeert het Rotabloc niet alleen als actief netfilter, het systeem is ook uitermate betrouwbaar en flexibel rondom het ontwerpen van energiesystemen die optimaal beschermd moeten worden tegen spanningsuitval en spanningsafwijkingen.”

Betrouwbaar en kostenbesparend

Rotabloc UPS is een technologisch hoogstandje dat de nodige voordelen (zie kader) oplevert. Het compacte systeem, opgebouwd uit een accumulator (kinetische module) die gekoppeld is met een generator, wordt geplaatst tussen enerzijds het stroomnet en een eventueel aanwezige generator en anderzijds aan de zijde waar de gebruiker zich bevindt. Bijvoorbeeld binnen de procesindustrie, ziekenhuizen en datacenters; omgevingen waar de naadloos binnen de bestaande infrastructuur te integreren vinding perfect tot zijn recht komt. “Het eenvoudige ontwerp resulteert in een zeer hoge betrouwbaarheid en een reductie van bedrijfskosten en energieverlies”, somt Scheurwater de benefits op. “Verder is met het systeem het gebruik van een airconditioning niet nodig. Daardoor dalen ook nog eens de operationele kosten. Een ander pluspunt heeft direct te maken met de energievoorziening van het gecombineerde geheel. Omdat deze roterende UPS in tegenstelling tot een statisch UPS-systeem draait op kinetische energie, kan het plaatsen van batterijen achterwege blijven. Dat maakt dit systeem uitermate duurzaam, veilig en zeer vriendelijk qua beheer en onderhoud.”  

Kohler-generatorset.

Voordelen

Het Rotabloc roterende UPS-systeem van IEM Power Systems biedt in combinatie met een Kohler-generator van Koninklijke van Twist de volgende voordelen: 

• Ongeëvenaarde betrouwbaarheid dankzij het eenvoudige ontwerp;
• Efficiënter energieverbruik en -omzetting leidt tot flinke besparingen;
• Compacter en ruimtebesparender dan traditionele UPS-systemen;
• Het Rotabloc-systeem staat voor minimaal en door KVT uit te voeren onderhoud;
• Naadloze integratie binnen de bestaande infrastructuur, zónder verstoring van de operationele processen.

Glasheldere visie

In een markt waarin de energietransitie in volle gang is, blijft het in 1836 opgerichte Koninklijke van Twist mee veranderen met haar producten en diensten. Het doel daarbij is om samen, op een duurzame en innovatieve manier, beheersbaar te groeien. Een streven dat wordt gecombineerd met eerlijk ondernemen en een scherpe focus op de belangen van mens en milieu. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.