Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Light + Building, Frankfurt am Main
Zowel in Frankfurt als online leer je alles over nieuwe en toekomstige producten en kan er genetwerkt worden.

Light + Building, Frankfurt am Main

Alles op het gebied van verlichting en slimme gebouwen

Van 2 tot en met 6 oktober 2022 vindt de vakbeurs Light + Building plaats in het Duitse Frankfurt am Main. Meer dan 1.300 exposanten uit 46 landen besteden aandacht aan intelligente en toekomstgerichte technieken voor gebouwen. Voor het eerst in de geschiedenis zullen er ook digitale ontmoetingen plaatsvinden.

Bij Light + Building draait alles om verlichting en intelligente en toekomstgerichte technieken voor gebouwen.

Tijdens deze editie staan drie thema’s centraal: Green Deal & Sustainability, Electrification & Digitalisation en Light & Design. De beurs wordt als altijd georganiseerd door Messe Frankfurt. Eens in de twee jaar vindt de toonaangevende beurs plaats. Door de coronapandemie ging deze in 2020 echter niet door en moest de editie van maart 2022 verplaatst worden naar oktober. Maar nu lijkt het er toch echt van te komen. Johannes Möller, Director Brand Management Light + Building, vindt het een grote opluchting dat de beurs weer plaats kan vinden. “Het gaat om een speciale editie. Dit jaar is de vraag naar ontmoetingen groter dan ooit en we hebben de beurs in korte tijd weten te realiseren. Voor de bouwsector is oktober een goed alternatief, maar voor de verlichtingsindustrie minder. Des te blijer zijn we dat zoveel verlichtingsbedrijven naar de beurs komen.” Helaas zal de beurs minder Aziatische deelnemers verwelkomen door de pandemie. De beurs is daardoor compacter dan anders, zegt Möller: “We krijgen echter dagelijks nieuwe aanvragen en het wordt een kwalitatief hoogwaardig evenement.”

Digitale matchmaking

Mensen die niet naar Frankfurt kunnen komen, hebben de mogelijkheid om de beurs digitaal mee te maken. Exposanten kunnen al vooraf hun profiel, presentaties en producten uploaden op het online platform. De Light + Building Contactor kan 365 dagen per jaar gebruikt worden. Van 2 tot en met 14 oktober kunnen deelnemers online deelnemen aan diverse activiteiten via het platform Light + Building Digital Extension. Hier kunnen ze netwerken, livestreams en webconferenties volgen en er vindt digitale matchmaking plaats. “Ook buiten Frankfurt kunnen zo wereldwijd nieuwe leads ontstaan”, aldus Möller.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.