Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Kiezen voor een rolsteiger of een kamersteiger?

Kiezen voor een rolsteiger of een kamersteiger?

Wanneer je gaat werken op grote hoogte, dan loop je een veiligheidsrisico. Het is daarom belangrijk om bij deze werkzaamheden voor een goede beveiliging te zorgen. Misschien dat een ladder voor simpele en niet al te hoge werkzaamheden nog wel kan, maar is zeker niet aan te raden. Boven je macht werken kan je instabiel maken en dat is gevaarlijk. Je kunt je evenwicht gemakkelijk verliezen en loop je het risico dat je valt. Vooral als je professioneel aan het werk bent gaat dit ook tegen alle Arbo regelingen in. Een steiger is een goed alternatief voor een ladder of een trap. Hoewel er veel verschillende soorten steigers zijn, zijn de rolsteiger en de kamersteiger de meest gebruikte soorten steigers.

Wat is een kamersteiger?

Een kamersteiger is speciaal ontwikkeld voor gebruik binnen. Uiteraard is het mogelijk om een kamersteiger ook buiten te gebruiken, maar dan moet je wel een stabiele ondergrond hebben. De kamersteiger is namelijk standaard voorzien van zwenkwielen, maar kan hiermee geen hoogteverschillen opvangen. Het grote voordeel van een kamersteiger is dat hij gemakkelijk op te bouwen is. Een kamersteiger kan door kant en klare onderdelen met scharnieren gemakkelijk door 1 persoon worden opgebouwd. De kamersteiger is enkel geschikt voor beperkte hoogte tot ongeveer 7 meter. Heb je ook werkzaamheden binnenshuis uit te voeren, kijk dan naar een kamersteiger van Steigervoorweinig.nl voor de verschillende opties.

Wat is een rolsteiger?

Een rolsteiger kan gebruikt worden voor werkzaamheden op grote hoogtes aan de buitenzijde van een woning of gebouw. De rolsteiger heeft speciale wielen die in hoogte te verstellen zijn. Hierdoor kan een rolsteiger ook gebruikt worden op minder egale oppervlaktes en kan de steiger toch horizontaal worden gesteld. Een rolsteiger bestaat uit allemaal losse onderdelen, waardoor je de steiger met meerdere personen moet opbouwen.

Gebruik ik een kamersteiger of een rolsteiger?

Om te bepalen of je moet kiezen voor een kamersteiger of een rolsteiger, moet je jezelf enkele vragen stellen. De belangrijkste vraag is of je de steiger binnen of buiten wilt gebruiken. Ook moet je je afvragen hoe hoog je moet werken en welke werkzaamheden je moet uitvoeren. Ga je enkel binnen aan het werk op beperkte hoogte? Dan is een kamersteiger voldoende. Moet je buiten op grote hoogte werken? Dan is een rolsteiger aan te raden. Wil je een steiger aanschaffen? Dan kun je een rolsteiger of kamersteiger van Steigervoorweinig.nl aanschaffen voor weinig geld.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.