Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
ISH 2019: vakbeurs vindt  zichzelf opnieuw uit

ISH 2019: vakbeurs vindt zichzelf opnieuw uit

Van maandag 11 maart tot en met vrijdag 15 maart 2019 vindt in Frankfurt de zestigste editie van de internationale vakbeurs ISH plaats. Bezoekers worden verzocht zich van tevoren goed voor te bereiden: de halbezetting is door de toevoeging van de nieuwe Hal 12 volledig veranderd.  Met de nieuwe samenvoeging van thema’s wil ISH meer overzicht en transparantie voor de bezoekers creëren.

ISH 2017Messe Frankfurt Exhibition GmbH/Jochen Günther.

“We hadden nog nooit zoveel veranderingen ten opzichte van de vorige editie als dit jaar”, zo begint Stefan Seitz, director Brand Management ISH zijn presentatie tijdens de persbijeenkomst die op 28 november j.l. door ISH werd georganiseerd in het Mauritshuis in Den Haag. Zowel structureel als visueel heeft ISH zichzelf opnieuw uitgevonden, met een nieuwe look, een nieuwe opzet én nieuwe beursdagen. In plaats van het gebruikelijke dinsdag tot en met zaterdag is voor komend jaar gekozen voor maandag tot en met vrijdag. “Hiermee komen we tegemoet aan een wens van de exposanten en hebben bezoekers de mogelijkheid om de beurs op een extra werkdag te bezoeken. Ook maken de nieuwe beursdagen de heenreis voor internationale gasten gemakkelijker”, licht Seitz toe.

Nieuwe halstructuur
De tweede grote verandering betreft de opzet van de beurs, voortkomend uit de ingebruikname van de in september opgeleverde Hal 12. “Door de beschikking over deze nieuwbouw hebben we meer ruimte gekregen voor elke individuele sector”, vertelt Seitz. Gekozen is voor een volledig nieuwe halstructuur, waarbij exposanten op een nieuwe manier geclusterd zijn. Maar liefst 1.500 van de 2.500 exposanten zullen verhuizen naar andere hallen! “Bereid je van tevoren goed voor, want de kans is groot dat exposanten die je wilt bezoeken niet op hun vaste plek te vinden zijn”, waarschuwt Seitz. De ISH Energy sectie, waar verwarming, warmtepompen, koeling/ventilatie en gebouw- en huisautomatisering onder vallen, is te vinden in de hallen 8 t/m 12. ISH Water, met onder meer The Bathroom Experience en installatietechniek is ondergebracht in de hallen 1 t/m 5. Meer informatie over de nieuwe indeling is te vinden op de website van ISH (www.ish.messefrankfurt.com).

ISH 2017Messe Frankfurt Exhibition GmbH/Pietro Sutera.

Digitalisering als rode draad
Topthema’s op de 2019-editie zijn intelligente watermanagementsystemen, schoon drinkwater, lifestyle in de badkamer (‘kleur komt weer terug’), de op verzorging aangepaste badkamer, digitale verwarmingstechniek, moderne verwarmingssystemen, indoor luchtkwaliteit, Internet of Things en verwarmen met hout. Digitalisering drukt een belangrijk stempel op alle onderdelen van de ISH. Een interessant technologie- en energieforum dat door BDH (Bundesverband der Deutschen Heizungsindustrie) in samenwerking met ISH wordt georganiseerd is ‘Digital Star’. “We laten hier zien wat mogelijk is op het gebied van interconnectiviteit in woningen en welke technologieën binnenkort op de markt komen”, vertelt Andreas Lücke, directeur van BDH.

Meer dan 2.400 exposanten
ISH is ‘s werelds grootste vakbeurs op het gebied van sanitair, verwarming, energie, klimaat- en installatietechniek en hernieuwbare energie. Meer dan 2.400 exposanten, waaronder markt- en technologieleiders uit Duitsland en daarbuiten zullen hun opwachting op ISH 2019 maken. Er worden zo’n 200.000 bezoekers verwacht, waarvan 40% niet uit het gastland komt. Frankrijk fungeert deze editie als partnerland, waarmee de internationale uitwisseling verder wordt gestimuleerd.  

Tekst Margot Visser    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.