Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Dit is waarom we standaarden nodig hebben

Dit is waarom we standaarden nodig hebben

Standaarden vormen de wereld waarin we leven. Schoenen zijn er in standaard maten, voedsel moet voldoen aan bepaalde veiligheidsnormen, stopcontacten zijn er in bepaalde types, enzovoort. Door af te spreken hoe dingen horen te zijn, wordt ons dagelijks leven makkelijk gemaakt. In de bouw is dit niet anders.

Standaarden stellen gebruikers in de bouwsector in staat om samen te werken. ISO definieert ze als “documenten die eisen, specificaties, richtlijnen of kenmerken bevatten die consequent kunnen worden gebruikt om ervoor te zorgen dat materialen, producten, processen en diensten geschikt zijn voor hun doel.” Bij het uitwisselen van bestanden zorgen standaarden ervoor dat alle partijen gegevens op dezelfde manier begrijpen. Zodat wanneer informatie wordt doorgegeven, de volgende partij er ook mee kan werken. Ze zorgen voor consistente prestaties, bouwen vertrouwen op en verhogen de productiviteit in samenwerkingsprocessen.

Building Information Modeling (BIM)
Aangezien normen het mogelijk maken om succesvol samen te werken, is het geen wonder dat ze veel aandacht hebben gekregen sinds de komst van BIM. In BIM-projecten moet iedereen op een lijn zitten als het gaat om de naamgeving en eigenschappen van elementen. Door ervoor te zorgen dat BIM-objecten in 3D-modellen aan bepaalde normen voldoen, kunnen bestanden snel en duidelijk door alle partijen worden geïnterpreteerd en weet iedereen wat er van de rest verwacht kan worden.

De behoefte aan uniformiteit in BIM-projecten heeft geleid tot een groot aantal publieke en particuliere initiatieven in verschillende landen over de hele wereld. Dit scala aan verschillende normen brengt echter wel een uitdaging met zich mee. Hoe zorg je ervoor dat iedereen volgens dezelfde standaard werkt – en nog steeds kan samenwerken? Dit is waar de Extended MEP Content Standard (EMCS) in beeld komt.

Uniformiteit en kwaliteit
EMCS is een internationale, platformonafhankelijke standaard die voldoet aan de behoefte aan hoge kwaliteit en uniforme content. Met de release van EMCS 4.0 is deze standaard uitgebreid naar een wereldwijd niveau en van toepassing op meer soorten BIM-software dan alleen Revit. Omdat het in nauwe samenwerking met toonaangevende installateurs is ontwikkeld en is afgestemd op bestaande internationale standaarden, stelt het EMCS MEP engineers over de hele wereld in staat om efficiënt samen te werken in BIM-projecten, met hoge kwaliteit content.

Download hier EMCS 4.0.

Bij MEPcontent gebruiken we EMCS bij het maken van content voor de BIM-bibliotheek. Samen met een community van 50.000 MEP engineers en toonaangevende fabrikanten zetten we de nieuwe wereldwijde standaard voor BIM-content. Zo hebben engineers toegang tot hoogwaardige en uniforme content, die gebruikt kan worden in BIM-projecten over de hele wereld.

Om de laatste content te vinden met het EMCS 4.0 kwaliteitsstempel, ga naar de BIM files overzicht pagina en zoek alvast in meer dan 2000 families met de 4.0 vermelding.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.