Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Inspirerend kijkje in de keuken
Relaties kunnen met eigen ogen zien dat alle aandrijvingen en kleppen uitgebreid worden getest.

Inspirerend kijkje in de keuken

Marktleider in klepaandrijvingen, regelkleppen en sensoren organiseert tweedaagse fabrieksbezoeken voor relaties

Belimo Servomotoren BV gaat voor lange termijn relaties. Zowel met installateurs, systemintegrators, adviseurs als OEM-partijen, die op alle mogelijke manieren worden ondersteund en ontzorgd. In navolging van de RetroFIT+ regelkogelkranen en aandrijvingen voor renovatieprojecten, de PreFIX prefab services (voorheen: Customized Products) én een uitgebreid trainings- en scholingsaanbod leveren de Belimo fabrieksbezoeken hier een belangrijke bijdrage aan. “Vier keer per jaar organiseren wij een tweedaags bezoek aan onze fabriek en hoofdkantoor in Hinwill, waarbij relaties letterlijk een kijkje in onze keuken krijgen”, vertelt Managing Director Richard Daamen. “Van productontwikkeling tot assemblage en uitgebreide kwaliteitstesten. Bovendien wordt er een training op maat verzorgd en zijn er uitgebreide netwerkmogelijkheden.”

Het programma wordt steeds op de doelgroep afgestemd, maar start meestal met een technische training of informatiesessie.

Tijdens het fabrieksbezoek worden relaties volledig in de watten gelegd. Dit begint al enkele dagen van tevoren, als zij een Belimo-koffertje voor hun handbagage ontvangen. “Elke groep bestaat uit circa tien installateurs, systemintegrators, adviseurs en OEM-partijen en twee Belimo vertegenwoordigers, die gezamenlijk van Düsseldorf naar Zürich vliegen”, aldus Daamen. “Het programma wordt steeds op de doelgroep afgestemd, maar start meestal met een technische training of informatiesessie. Bijvoorbeeld over onze nieuwste Energy Valve met thermische bemetering, waarin gecertificeerde energiemeting (MID), drukonafhankelijke regeling, een Delta T-manager en IoT-gebaseerde facturering slim geïntegreerd zijn. Maar ook een presentatie over ons uitgebreide sensorenprogramma of RetroFIT+ programma voor renovatieprojecten behoort tot de mogelijkheden.”

Van halffabricaat tot eindproduct

Tijdens het laatste fabrieksbezoek in september namen meerdere installateurs en een OEM-partner deel. Omdat velen een link hadden met project Mediavaert in Amsterdam, werd gekozen voor een training over de Belimo Energy Valve™. Deze drukgecompenseerde regelkogelkranen zorgen er namelijk voor dat alle verdiepingen van het nieuwe Nederlandse hoofdkantoor van DPG Media op exact het juiste drukverschil blijven draaien én dat de energiestromen nauwkeurig gemeten en geregistreerd worden, aldus Daamen. “Na de training volgt steevast een rondleiding door onze fabriek, waarbij relaties het uitgebreide proces van ontwikkelen, assembleren en testen kunnen zien én beleven. Welke route doorlopen de producten van halffabricaat tot eindproduct? Relaties kunnen met eigen ogen zien dat ál onze aandrijvingen en kleppen uitgebreid worden getest. Vooral de duurtesten trekken hierbij bekijks, waarbij producten een jaar lang en 24/7 met maximale belasting worden getest.” In het Experience Center kunnen relaties tot slot het effect van een goed werkende klimaatinstallatie ervaren. Wat gebeurt er als het CO2-gehalte teveel oploopt? Of als temperaturen uit de pas lopen? En hoe kunnen een gezond binnenklimaat en energie-efficiëntie hand in hand gaan?

Tijdens het laatste fabrieksbezoek in september namen meerdere installateurs en een OEM-partner deel. En ook Installatie & Bouw mocht aansluiten.

Nuttig, gastvrij en gezellig

Wat velen opvalt in de fabriek en het hoofdkantoor, zijn de geordende en schone werkvloer en de fijne familiale sfeer, vertelt Daamen. “Maar bijvoorbeeld ook dat 80% van onze medewerkers uit vrouwen bestaat. Een bewuste keuze, omdat zij over het algemeen preciezer werken. Met de kleine onderdelen in onze veldcomponenten is dit een absolute must.” Tijdens het fabrieksbezoek in september mocht ook Installatie & Bouw aansluiten. “Ons bezoek startte met een technische training en wat me direct opviel, was de geavanceerdheid van de Belimo-producten”, vertelt Bladmanager Yakup Yalcin. “Een geavanceerdheid die vraagt om kennis, die Belimo op een heel toegankelijke en gastvrije wijze deelt. Het was bovendien heel interessant om te zien hoe en door wie de producten van A tot Z geproduceerd worden. Zowel tijdens de lunch, het diner als bij de borrel na afloop was er ruim gelegenheid om te netwerken en om kennis en ervaringen uit te wisselen. Dit maakt het fabrieksbezoek niet alleen heel nuttig, maar ook erg gezellig.” 

Op de tweede reisdag staat steevast een leuke groepsactiviteit op de planning. Van wandelen tot rodelen, afhankelijk van de doelgroep.

Ook interessant voor jou?

Op de tweede reisdag staat steevast een leuke groepsactiviteit op de planning. Van wandelen tot rodelen, ook weer afhankelijk van de doelgroep. De gezonde mix van kennis delen en ontspannen spreekt veel installateurs, systemintegrators, adviseurs en OEM-partijen aan. Dat blijkt wel uit de grote belangstelling voor de fabrieksbezoeken. Wil jij ook aansluiten? Neem dan contact op met je Belimo contactpersoon.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.