Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Innovatieve waterontharders voor huishoudelijk gebruik

Innovatieve waterontharders voor huishoudelijk gebruik

Het water dat in ons land uit de kranen stroomt, heeft een gemiddelde Duitse hardheid (dH) van 7 tot 14. Dit betekent dat in elke liter leidingwater circa 124,6 tot 213,6 milligram aan kalkdeeltjes wordt meegevoerd. Een deel van deze kalk wordt met het leidingwater mee weggespoeld naar het gemeenteriool. Andere kalkdeeltjes daarentegen zetten zich af op glas, douchedeuren of tegels, in boilers en leidingen en in huishoudelijke apparaten, waar zij vervelende verstoppingen en schades kunnen veroorzaken. Om hier efficiënt en duurzaam de strijd mee aan te gaan, introduceert handel- en serviceorganisatie Jarola een nieuw merk waterontharders: Limso.

“Bij de ontwikkeling van Limso hebben we gefocust op een aantal USP’s, zoals een optimaal wooncomfort, gemak, minimaal onderhoud en een minimale kans op storingen”, vertelt Nienke McCarthy, General Manager bij Jarola. “De Limso waterontharders kunnen heel eenvoudig en met behulp van slechts twee koppelingen in de bestaande drinkwaterleiding worden ingebouwd. Wij adviseren om de waterontharders direct na de watermeter te plaatsen, zodat alle kalkdeeltjes in het leidingwater efficiënt en direct worden afgevangen. Op de Limso waterontharders wordt standaard vijf jaar garantie afgegeven. Uniek is bovendien dat een onderhoudscontract met Limso niet aan de orde is. Al het onderhoud, zoals het reinigen en bijvullen van het zoutreservoir en het toedienen van een harsreiniger, kan eenvoudig door de gebruikers zelf worden uitgevoerd. Vanzelfsprekend kunnen wij hierin adviseren en ondersteunen.”

Nienke McCarthy, General Manager bij Jarola.

Efficiënte (nacht)spoeling

Op dit moment omvat het Limso-assortiment twee modellen, met een harsinhoud van 12 of 20 liter en geschikt voor huishoudens tot 8 personen. “De harsinhoud bepaalt onder meer hoeveel m³ zacht water je kunt gebruiken, voordat de waterontharder moet regenereren”, vertelt Rudolf van de Velde, Productspecialist bij Jarola. “Tijdens dit proces wordt de met kalk verzadigde harscilinder – een waterverzachter met zeer hoge kwaliteit harsbolletjes waaraan de kalkdeeltjes zich hechten – efficiënt schoongespoeld met zout water. Vervolgens kan de onthardingsfilter opnieuw zijn functie vervullen.” Na het regeneratieproces wordt het spoelwater direct afgevoerd naar het riool, vertelt hij. “Het water komt dus niet in contact met het drinkwater. Omdat de regeneratie meestal ’s nachts plaatsvindt, merken gebruikers hier niets van.” 

Rudolf van de Velde, Productspecialist bij Jarola.

Minimaal zout- en waterverbruik

Met een verbruik van 300 gram zout per 1 m³ water hebben de Limso waterontharders een aanzienlijk lager zoutverbruik dan de meeste waterontharders in de markt (350 gram zout per 1 m³), benadrukt Van de Velde. “Hierdoor is ook het waterverbruik per spoeling lager (50 liter voor de Limso t.o.v. 60 liter voor andere waterontharders). Dankzij de toepassing van keramische onderdelen is slijtage bovendien niet aan de orde.” 

McCarthy: “In de toekomst worden de waterontharders tevens voorzien van een Smart module, die in directe verbinding staat met ons Smart platform. Hierdoor kunnen gebruikers op afstand eventuele storingen, zoutgehaltes en waterhardheden uitlezen en worden zij nog completer ontzorgd.”

Zacht water in elke woning

Met de Limso waterontharders garandeert Jarola zacht water in elke woning, waardoor de levensduur van huishoudelijke apparaten én installatievoorzieningen flink wordt verlengd. Er ontstaat geen vervelende kalkaanslag meer op sanitair en kranen en kalkverstoppingen zijn niet meer aan de orde, benadrukt Van de Velde. “Bovendien zijn aanzienlijk minder zeepproducten nodig, zoals shampoos, wasmiddelen en ontkalkingsproducten. Hierdoor is een investering in een waterontharder ook een investering in een beter milieu. Last-but-not-least is zacht water beter voor je huid, aangezien kalk de huid uitdroogt en zeepresten minder goed opgelost worden.” Wilt u deze voordelen zelf ervaren? De Limso waterontharders zijn vanaf nu verkrijgbaar. Kijk op www.limso.nl voor de verkooppunten.   


"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.