Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Hoog-efficiënte circulatiepompen van KSB combineren slimme functies en geluidsarme werking met nieuw design

Hoog-efficiënte circulatiepompen van KSB combineren slimme functies en geluidsarme werking met nieuw design

KSB presenteert tijdens de ISH 2019 in Frankfurt voor het eerst de jongste generatie van zijn hoog-efficiënte circulatiepompenseries Calio S en Calio-Therm S. De nieuwe pompen lenen zich voor circulatiesystemen in verwarmings-, ventilatie- en klimaatinstallaties alsook voor drinkwatercirculatiesystemen (Calio-Therm S).

Uiterlijk onderscheiden de nieuwe pompen zich van hun voorgangers door een opvallender design. Bij de constructie ervan hebben de ontwerpers de nadruk gelegd op een eenvoudige bediening en een naadloze aansluiting op bestaande systemen. Een ontluchtingsbout aan de voorzijde maakt het mogelijk om de pomp eenvoudig handmatig te ontluchten en na lange stilstandtijd eventueel te deblokkeren.

De compleet nieuw ontwikkelde 230V-aansluitstekker is schroefbaar uitgevoerd en heeft een rechte kabeltoevoer, wat de montage van aansluitkabels vereenvoudigt. Alle kabeltypes tot een doorsnede van 1,5 mm2kunnen worden aangesloten. Voor toepassing in beperkte ruimtes is ook een haakse stekker leverbaar. Zo kan men bovendien pompen van derden snel en eenvoudig vervangen door een Calio S zonder aanpassingen aan de elektrische bekabeling.

Metingen in de akoestische testruimte van KSB leverden geluidswaarden van minder dan 30 dB(A) op. Daarmee behoren de nieuwe pompen tot de stilste verwarmingscirculatiepompen op de markt. De druktoetsen maken een eenvoudige bediening mogelijk van het display dat voorzien is van symbolen. Een energiezuinig LCD-scherm toont afwisselend de bedrijfsmodus, het actueel opgenomen elektrische vermogen en de capaciteit alsmede de opvoerhoogte.

De nieuwe pompen zijn uitgevoerd met de functie ‘nachtinstelling’. Wanneer deze functie wordt geactiveerd, houdt de pomp rekening met een continue daling van de mediumtemperaturen en een minimale behoefte aan verwarmingsvermogen. In dat geval verlagen de pompen automatisch de ingestelde waarde met 30 procent. Bij een stijgende behoefte aan verwarmingsvermogen stelt de pomp zich weer in op de oorspronkelijk ingestelde waarde.

De pompen zijn in standaard bouwlengten van 130 mm en 180 mm in gietijzeren en roestvrijstalen uitvoering leverbaar. Alle pompen met een bouwlengte van180 mm zijn seriematig voorzien van voorgemonteerde isolatieschalen.

Voor toepassingen waarbij een opvoerhoogte tot 8 meter wordt vereist, zijn vanaf medio 2019 met de Calio S 25-80 en Calio S 30-80 twee extra pompgroottes beschikbaar.

KSB is één van ’s werelds meest vooraanstaande producenten van pompen, afsluiters en bijbehorende systemen voor industrie en gebouwentechniek, water- en afvalwaterbeheer alsmede energietechniek en mijnbouw. Het concern is met eigen verkooporganisaties, productie- en servicebedrijven op alle continenten vertegenwoordigd. De Nederlandse dochteronderneming KSB Nederland is gevestigd in Zwanenburg.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.