Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Groots in eenvoud: één warmtepomp voor alle bronsystemen

Groots in eenvoud: één warmtepomp voor alle bronsystemen

Uniek aan de Ecoforest-warmtepompen is dat ze uit de voeten kunnen met alle bronsystemen. “Het is een kwestie van softwarematig instellen”, zegt Koos Folmer van Eplucon, exclusief distributeur van Ecoforest. “Complexe systemen vereenvoudigen tot simpele energieconcepten, dat is waar wij voor staan.”

Achter Eplucon gaat een schat aan ervaring in de installatiesector schuil. “De markt heeft behoefte aan eenvoud”, stelt Folmer. “Met de zes prachtige merken die wij exclusief importeren en vertegenwoordigen in Nederland – Ecoforest, Maincor, Stefani, Tech, Frost en DualSun – brengen wij mensen en producten bij elkaar, om zo de meest efficiënte én meest eenvoudige energieconcepten te leveren in woningbouw en utiliteit. Om de beoogde hoge kwaliteit te garanderen, werken we uitsluitend met dealers waarvan de medewerkers de nodige scholing hebben genoten. Kooiker installatie is één van onze dealers van Ecoforest-warmtepompen.”

In het project Poort van Sneek zijn 31 Compact-units met geïntegreerde boiler en één Basic-unit toegepast van het type ecoGEO.

ecoGEO Compact

In het project Poort van Sneek zijn 31 Compact-units met geïntegreerde boiler en één Basic-unit toegepast van het type ecoGEO. Folmer: “Het betreft een modulerende warmtepomp die leverbaar is in drie vermogensranges. In dit geval volstaat de variant met een vermogen van 1-9 kW, aangesloten op een bodemenergiesysteem. Door middel van deze energiebron wordt er in de winter warmte geproduceerd, in de zomer koeling en het hele jaar door warm tapwater. De InverterDC technologie regelt de snelheid van de compressor en de ecoGEO-regelstrategieën zorgen ervoor dat de warmtepomp zich aanpast aan het ideaal van de comfortzone. Zo wordt er op een verstandige manier met energie omgegaan en dat uit zich in een dagelijks hoog rendement. Het is bovendien de meest compacte én economisch meest aantrekkelijke warmtepomp in de markt. Dankzij de technologie en de ervaring van Ecoforest zijn bepaalde componenten achterwege gelaten, wat de installatie sterk vereenvoudigt.”

Groot voordeel van de warmtepompen van Ecoforest is dat ze met meerdere bronsystemen overweg kunnen.

Drycoolers

Groot voordeel van de warmtepompen van Ecoforest is dat ze met meerdere bronsystemen overweg kunnen. “In Poort van Sneek is bewust gekozen voor bodemenergie, maar we merken steeds vaker dat vergelijkbare projecten (en nog veel groter) worden uitgevoerd met drycoolers op het dak”, erkent Folmer. “Het kan een interessante oplossing zijn voor gestapelde woningbouw als alternatief voor bodemenergie. Qua investering is het gunstig, de SPF/COP is goed en de risico’s zijn veel lager. Het concept gaat uit van één of meerdere drycoolers op het dak in combinatie met individuele binnenunits, bijvoorbeeld dezelfde ecoGEO Compact zoals in Poort van Sneek toegepast. De gelijktijdigheid ten opzichte van een individuele installatie is enorm. Je kunt vervolgens ook heel slim schakelen tussen warmtepompen en dankzij de ingebouwde ecoGEO-regelstrategieën sturen op bijvoorbeeld weersvoorspellingen, maar ook op de inkoop van elektra in combinatie met buffering in de vloeren en warmwateropslag.”


Eplucon werkt uitsluitend met geselecteerde dealers. “We hebben aan Kooiker installatie niet alleen de Ecoforest-warmtepompen geleverd voor Poort van Sneek, maar ook vloerverwarmingselementen, die reeds gemonteerd zijn op geluidswerende isolatieplaten (Mainfloor), en ruimte-naregeling van Tech. Ook voor deze producten geldt: ze zijn groots in eenvoud”, besluit Folmer.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.