Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
‘Groot geworden door persoonlijk te blijven’
Vanuit de vestiging in Beilen worden elektrotechnische installatiebedrijven, ZZP’ers en technische diensten in heel Nederland bevoorraad. (Beeld: Marloes Fotografie). Vanuit de vestiging in Beilen worden elektrotechnische installatiebedrijven, ZZP’ers en technische diensten in heel Nederland bevoorraad. (Beeld: Marloes Fotografie).

‘Groot geworden door persoonlijk te blijven’

De elektrotechnische groothandel uit Beilen onderscheidt zich door korte lijnen, een uitgebreide (logistieke) service én ruime openingstijden, wat door elektrotechnische installatiebedrijven, ZZP’ers en technische diensten zeer op prijs wordt gesteld.

DGA Bart van Triest heeft 23 jaar ervaring als regiomanager bij een beursgenoteerde elektrotechnische groothandel. In 2012, toen als gevolg van de crisis veel installatiebedrijven hun monteurs moesten ontslaan, ontdekte hij een gat in de markt. “Onder andere gestimuleerd door de overheid gingen ontslagen monteurs niet op de bank zitten, maar startten zij als ZZP’er. Zij waren duidelijk op zoek naar een uitgebreide en persoonlijke dienstverlening, waarin de bestaande groothandels onvoldoende konden voorzien”, vertelt hij. “Dit is één van de motivaties geweest om zelf een elektrotechnische groothandel op te zetten, met korte lijnen, een uitgebreide (logistieke) service en ruime openingstijden, die zeer snel kan schakelen.”

DGA Bart van Triest startte in 2012 zijn eigen elektrotechnische groothandel, met korte lijnen, een uitgebreide (logistieke) service en ruime openingstijden, die zeer snel kan schakelen. (Beeld: Marloes Fotografie)

Familiebedrijf

TGH van Triest is in alle opzichten een familiebedrijf. Naast zijn vrouw hebben ook de kinderen van Van Triest een duidelijke rol binnen het bedrijf. Bovendien is de betrokkenheid van medewerkers groot. “Van de accountmanagers op kantoor tot en met de magazijnmedewerkers en chauffeurs: iedereen kent elkaar en staat voor elkaar klaar. Ook intern zijn de lijnen dus kort. Medewerkers hebben uitstekend zicht op de producten die binnenkomen en op het logistieke proces, wat zorgt voor meer affiniteit met en kennis van onze producten. Ook daarin onderscheiden we ons ten opzichte van de grote marktpartijen.” Een ambitie om in de toekomst een tweede vestiging te openen, heeft Van Triest niet. Immers kan hij nu zijn volledige aandacht geven aan één bedrijf en één team. “Als je naar het logistieke proces kijkt, is uitbreiding ook niet nodig. Nederland is een klein land. Met 2 uur rijden vanaf Beilen kunnen we half Nederland al bevoorraden.”

24-uurs bedrijf

Om tot goede inkoopafspraken te komen, is TGH van Triest lid geworden van de Imagro Groep, de grootste onafhankelijke groothandelsgroep van Nederland waarin 9 onafhankelijke elektrotechnische en industriële groothandelaren zich hebben verenigd. De elektrotechnische groothandel heeft meer dan een miljoen artikelen gecodeerd, die eenvoudig via de webshop besteld kunnen worden en naar wens in één keer, in deelleveringen of op afroep worden uitgeleverd. In Beilen liggen standaard 15.000 voorkeursproducten op voorraad. “We zijn een 24-uurs bedrijf”, benadrukt Van Triest. “Voor 23:59 uur besteld, betekent de volgende dag al geleverd. Gedurende de nacht zorgen onze magazijnmedewerkers ervoor dat de juiste orders gepickt worden. Ook bevoorraden zij alle auto’s. Hierdoor kunnen onze chauffeurs al om 6:00 uur starten met de uitlevering.”

TGH van Triest is in alle opzichten een familiebedrijf. V.l.n.r: Robert, Maria, Bart en Annemieke van Triest.

Complete lichtplannen

Van 06:00 tot 18:00 uur staat een team van accountmanagers en productspecialisten klaar voor (telefonisch) advies en ondersteuning. Begin dit jaar is bovendien Van Triest Lichtconcepten in Beilen geopend; een lichtadviescentrum waar gediplomeerde lichtontwerpers (European Lighting Experts) volledige lichtplannen kunnen uitwerken. “De lichtplannen worden ontworpen in Dialux EVO en bestaan onder meer uit een 3D-visualisatie: welke armaturen moeten op welke plek geïnstalleerd worden, om een optimaal lichtklimaat te garanderen? Welke fabricaten zijn beschikbaar? En welke kosten zijn hieraan verbonden? De installateur kan hier eenvoudig zijn arbeidskosten aan toevoegen en een complete offerte uitbrengen aan zijn opdrachtgever”, aldus Van Triest. Indien gewenst neemt Van Triest Lichtconcepten in het lichtplan ook een advies voor lichtregeling of -sturing op. “Ook kunnen we adviseren in DALI- en KNX-oplossingen.”

Nooit misgrijpen

Tot slot kunnen elektrotechnische installatiebedrijven, ZZP’ers en technische diensten bij TGH van Triest terecht voor het lenen of huren van gereedschappen, zoals hydraulische persgereedschappen, afrollers en haspelwagens. “Op grotere projecten kunnen klanten tevens een bouwplaatscontainer huren, waarin alle producten veilig kunnen worden opgeslagen. Deze bouwplaatscontainer wordt volledig bevoorraad geleverd en regelmatig bijgevuld, zodat installatiepartijen nooit misgrijpen. En moet zo’n container bij een volgende bouwfase verplaatst worden? Dan is dat zo geregeld.”      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.