Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Groeien in grote projecten
In Rotterdam fietsen monteurs onder meer naar onderhouds- en serviceklussen.

Groeien in grote projecten

Naast het technisch beheer van installaties heeft Van Dorp nog diverse andere specialisaties. Eén daarvan is Van Dorp projecten, dat zich richt zich op grote en complexe nieuwbouw- en renovatieprojecten. Mede dankzij de jarenlange ervaring in de zorgsector en in de marktsegmenten kantoren, onderwijs, hotels, sport en recreatie is de verwachting dat deze specialisatie verder gaat groeien.

Sinds februari 2021 huist Van Dorp projecten samen met Van Dorp installaties en Van Dorp energie in een nieuw pand op bedrijventerrein Brainpark III in Rotterdam. Deze verhuizing was erg wenselijk, geeft directeur Vincent de Gier van Van Dorp projecten aan. “We zaten in verouderde panden die ook te klein waren. Door dit pand met andere zusterbedrijven te delen, kunnen we sneller schakelen. Ook biedt dit nieuwe gebouw voldoende mogelijkheden om door te groeien.”

Het nieuw pand op bedrijventerrein Brainpark III in Rotterdam.

Grote projecten

De Gier verwacht dat Van Dorp projecten verder gaat groeien en richt zich daarbij met name op grote projecten met een waarde tussen de 2 miljoen en 10 miljoen euro. “We hebben veel ervaring op het gebied van klimaattechniek en in installatieoplossingen in de zorgsector, zo’n vijftig procent van onze opdrachten komt uit die sector. Zo zijn we huisinstallateur van het Haga Ziekenhuis. Daarnaast hebben we meegewerkt aan de renovatie en nieuwbouw van het Ca-gebouw van het Erasmus Medisch Centrum en de renovatie van het Langeland Ziekenhuis in Zoetermeer.”

Het bedrijf richt zich ook op utiliteitsbouw, zoals de realisatie van het nieuwe gebouw van het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) waarvoor Van Dorp de klimaat- en sanitaire installatie voor zijn rekening nam. Hierbij werkte het samen van Van Dorp installaties en maakte Van Dorp projecten veel gebruik van prefab. “De andere helft van onze opdrachten bestaat uit utiliteitsprojecten zoals kantoren, hotels en onderwijsinstellingen. Verder zijn we regelmatig betrokken bij de installatietechniek van appartementencomplexen, maar dan richten we ons enkel op de kantoorgebouwen en winkels die op de begane grond van zo’n complex gevestigd zijn.” En dankzij de samenwerking met installateur KWB kan Van Dorp projecten ook zorgen voor de bouw of renovatie van zwembaden. “Hierbij maken we gebruik van de kennis die KWB de afgelopen dertig jaar heeft opgedaan op het gebied van zwembadtechniek en waterbehandeling.”

Verduurzaming

De Gier: “Wij voelen ons verantwoordelijk voor onze planeet en de volgende generaties. Wij besteden als Van Dorp daarom veel aandacht aan de verduurzaming van installaties en gebouwen. Dit geldt ook voor onze eigen vestigingen. Onze nieuwe vestiging op de Fascinatio Boulevard in Rotterdam is daar een goed voorbeeld van. Het pand is voorzien van PCM-plafonds, vraaggestuurde en energiezuinige ventilatie, aanwezigheidsdetectie voor de (LED)verlichting en op het dak zijn zonnepanelen en luchtbehandelingskasten met gelijkstroommotoren geplaatst. Alles is aangesloten op een energiebewakingssysteem.”

In de vestiging op de Fascinatio Boulevard heeft Van Dorp veel aandacht besteed aan de verduurzaming van installaties.

Fietsen naar projecten

In de stad Rotterdam is Van Dorp, als mobiliteitspartner van de gemeente, bovendien gestart om monteurs met bakfietsen naar onderhouds- en serviceklussen toe te laten gaan. “In hartje Rotterdam hebben we onder de naam Ciso een zogeheten Cityhub geopend om te experimenteren met innovatieve duurzaamheid”, geeft De Gier aan. “Ciso staat hierbij voor City Solutions. Door onze monteurs onder meer naar onderhouds- en serviceklussen te laten fietsen, besparen we CO2-uitstoot. Daarbij komt dat het verkeer in het centrum vaak zo druk is, dat onze monteurs met de fiets meestal sneller zijn dan met hun bestelbus en ze ook geen parkeerproblemen meer hebben.” Als een monteur een onderdeel nodig heeft dat te groot is om mee te nemen, dan kan het onderdeel van tevoren worden opgestuurd. “Ciso kijkt per project en bij iedere klant wat de mogelijkheden zijn. Het voornaamste is dat het niet ten koste mag gaan van de dienstverlening. We merken dat deze manier van vervoer en transport de service vaak juist ten goede komt.”

Volgens De Gier is Ciso dan ook een groot succes. “Onze monteurs merken dat ze met het gebruik van een fiets of bakfiets een andere relatie met de klant opbouwen. Daarnaast zetten we het gebruik van deze fietsen in als een USP, een uniek verkooppunt. Inmiddels zijn we aan het kijken of we ook in het centrum van Den Haag en Amsterdam voor zo’n Cityhub kunnen zorgen.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.