Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Gezonde en schone lucht: ook in de verkeersruimtes 
Op kelderniveau en onderin het trappenhuis zijn S&P buisventilatoren gemonteerd.

Gezonde en schone lucht: ook in de verkeersruimtes 

Ook in de nieuwbouwtorens van OurDomain Amsterdam South East wordt hier perfect invulling aan gegeven, waarbij de algemene verkeersruimtes zoals gangen en trappenhuizen niet worden vergeten. In opdracht van Installatiebedrijf G. van Dam B.V. heeft Soler & Palau (S&P) de ventilatoren voor deze verkeersruimtes geleverd.

Voor montage op de daken van nieuwbouwtorens East, North en West House heeft S&P in totaal zeven dakventilatoren geleverd, inclusief bijbehorende dakopstanden en geluiddempers. “De toevoerventilatoren zorgen niet alleen voor de mechanische toevoer van verse lucht, maar ook voor een constante, lichte overdruk in de trappenhuizen”, vertelt Sales Manager Nederland Berry Brand. “Op kelderniveau en onderin het trappenhuis zijn bovendien S&P buisventilatoren gemonteerd, waardoor aanvoer en afvoer van lucht perfect in balans blijven. De buisventilatoren dragen zorg voor de efficiënte afvoer van gebruikte lucht en vocht. Hierdoor blijven ook de onderste verdiepingen continu fris ruiken en wordt schimmelvorming in de kelders voorkomen.” 

Voorbeeld van 1 van de maar liefst > 400 dakventilatoren uit het leveringsprogramma van S&P.

Voor de verkeersruimten is een lage ventilatievoud voldoende, waardoor tochtklachten niet aan de orde zijn, vertelt hij. “Omdat gekozen is voor moderne gelijkstroomventilatoren worden bovendien een optimale regelbaarheid én een energiezuinige ventilatie op deellast geborgd.” 

Soler & Palau is al > 70 jaar Europa’s grootste fabrikant en leverancier van ventilatoren. Het bedrijf vindt zijn oorsprong in Spanje en beschikt inmiddels over eigen vestigingen in alle Europese landen, waaronder Nederland, waar ook lokale voorraden worden gehouden. “In totaal beschikken we over 40 R&D-krachten, die continu nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten innoveren”, aldus Brand. “Dit heeft inmiddels geleid tot een breed en hoogwaardig pakket ventilatiesystemen van 10 tot 300.000 m3/h, waarmee we voor ieder project een passende oplossing kunnen bieden. Zowel in de utiliteit, industrie als woningbouw. Daarnaast beschikken we over een complete productrange plug-and-play WTW-units en luchtbehandelingskasten tot 15.000 m3/h.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.