Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Gedegen adviezen, compleet uitgewerkte lichtplannen en inspirerende kennissessies:

Gedegen adviezen, compleet uitgewerkte lichtplannen en inspirerende kennissessies:

Geheel gratis en exclusief voor installateurs

Het elektrotechnische installatievak kent vele disciplines. Installateurs moeten anno 2020 niet alleen verstand hebben van elektrische installaties, maar ook complete toegangscontrole-installaties, alarmsystemen, datanetwerken en verlichtingsplannen kunnen adviseren, ontwerpen en installeren. Echter heeft niet elke elektrotechnisch installateur hiervoor voldoende kennis in huis, weet Carolien Ansems, General Manager bij verlichtingspartner en -groothandel Discountlight. “Niet iedere dokter is een specialist en niet iedere elektrotechnisch installateur heeft verstand van lichtplannen. Dat is in het laatste geval erg vervelend, wanneer een opdrachtgever vraagt om mee te denken over een duurzaam, functioneel en energiezuinig lichtontwerp. Om installateurs op dit vlak te ondersteunen, biedt Discountlight graag de helpende hand. Niet alleen met gedegen adviezen en inspirerende kennissessies, maar ook met compleet uitgewerkte, op maat gemaakte lichtplannen. Geheel gratis, zodat installateurs topwerk kunnen afleveren bij hun klanten.”

Onderdeel van de World Wide Lighting holding Discountlight is actief in Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk. De verlichtingsgroothandel levert een uitgebreid aanbod LED-panelen, LED-wandarmaturen, LED-stralers, geïntegreerde LED-inbouwspots, LED-downlights en waterdichte LED-armaturen voor toepassing in onder meer de woningbouw, retail, industrie, logistiek, gezondheidszorg, onderwijs, hotels, horeca, parkeergarages en stallen. “Naast een breed assortiment armaturen en lichtbronnen van Philips, Osram en ons eigen merk Noxion bieden wij een uitgebreid aanbod A-merk componenten die voldoen aan hoge kwaliteitsnormen”, vertelt Ansems. “Zoals onze naam doet vermoeden, kunnen wij installateurs grote inkoopvoordelen bieden. Wij kopen onze producten grootschalig in en werken samen met internationaal opererende groothandels. Daarnaast kopen we ook rechtstreeks in bij fabrikanten, waardoor we de kosten zo laag mogelijk kunnen houden, een hoge leverbetrouwbaarheid kunnen waarborgen en onze klanten altijd de laagste prijs kunnen bieden. Ook hanteren wij snelle levertijden. In ons 10.000 m² grote magazijn in Eindhoven liggen de meeste verlichtingsproducten en componenten standaard op voorraad. Producten die tijdens werkdagen voor 23:59 uur (online) worden besteld, worden dezelfde dag nog verzonden. Op alle producten wordt vijf tot zeven jaar garantie afgegeven. Wat ons vooral uniek maakt echter, is onze dienstverlening op het gebied van advisering en ontwerp.”

carolien kopieren

Carolien Ansems, General Manager bij verlichtingspartner en -groothandel Discountlight.

 

Onderscheidend in advisering en ontwerp

“Onze lichtarchitecten maken graag een lichtplan en lichtadvies op maat. Geheel gratis en voor iedere gewenste ruimte, hoe groot of klein een project ook is”, benadrukt Ansems. “Op basis van onder andere het gebruik en de afmetingen van de ruimte maken wij alle mogelijke verlichtingsoplossingen inzichtelijk. Zowel voor de installateur als voor de eindgebruiker/opdrachtgever, zodat zij een weloverwogen keuze kunnen maken. In onze lichtplannen en adviezen houden we vanzelfsprekend rekening met de beschikbare daglichttoetreding, de geldende Arbonormen en de veranderende wensen op het gebied van onder meer smart lighting, human centric lighting en circulariteit. Bovendien dragen onze projectmanagers zorg voor een optimale projectbegeleiding. In onze showroom in Helmond kunnen installatiepartijen vrijblijvend de verschillende LED-producten, connectors en sensoren bekijken en vergelijken. Ook buiten kantooruren. Om hun kennis op verlichtingsgebied te vergroten, nodigen wij hen bovendien graag uit voor onze gratis kennissessies, die verspreid over het jaar worden georganiseerd. Zowel in Nederland als België.”

Deze installatiepartijen gingen u al voor…

Voorbeelden van projecten die Discountlight recent heeft uitgewerkt en begeleid, zijn de TU Delft (in samenwerking met SPIE en Van Dorp), het Wold Fashion Centre in Amsterdam (Van Vuren Elektrotechniek), het Sportpaleis in Antwerpen, het Maritiem Research Instituut Nederland (MARIN) in Wageningen, de TNO-locatie in Leiden, diverse Gamma bouwmarkten verspreid door het land en het distributiecentrum en kantoor van fonQ in Utrecht (Kanters Elektro).    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.