Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Foutloos in het zicht

Foutloos in het zicht

Daiwa House en Van den Pol Elektrotechniek zijn vertrouwde partners. “We installeren veel modulaire projecten van Daiwa House, waaronder grootschalige studentenhuisvesting”, zegt Sebas L’Ortye, projectleider bij Van den Pol. “In de loop der jaren hebben we samen al zo’n 6.000 studentenwoningen gerealiseerd, in binnen- en buitenland. Door actuele projecten in Delft, Amsterdam en Tilburg loopt de teller verder op.”

Verschillende bouwsystemen

Ook bij utilitaire nieuwbouw door Daiwa House is Van den Pol betrokken. “Regelmatig worden dan verschillende bouwsystemen gecombineerd. Denk aan sportcomplexen waarbij kleedruimtes opgebouwd zijn uit modules, terwijl voor de gymzalen het Movix-systeem wordt toegepast. Recent is deze bouwwijze ook gebruikt bij het NPEC-laboratorium op de campus van de Universiteit Utrecht.”

Bij Mammoet is eveneens gekozen voor Movix. “Hierbij worden prefab vloer- en dakelementen gecombineerd met stalen kolommen waardoor een gebouw de gewenste hoogte krijgt.” Bij het project is veel ruimte voor de inbreng van Van den Pol. “Met het projectbudget als basis hebben we het complete installatieontwerp gemaakt én uitgevoerd. In nauw overleg met Mammoet is binnen de oorspronkelijke planning nog een aantal aanvullende wensen gerealiseerd.”

Besparen en opwekken

Van den Pol is verantwoordelijk voor de volledige E-voorziening, data- en brandmeldinstallatie. “Ook hebben we de verlichting aangelegd. Die is voorzien van bewegingsmelders, een voor ons standaard functionaliteit waardoor licht nooit meer onnodig brandt”, aldus L’Ortye. Op het dak van de nieuwbouw staan 96 PV-panelen. “Zo worden energiebesparing en -opwek gecombineerd bij dit project.”

Opvallend zwart

Niet alleen van de buitenzijde is de Mammoet-nieuwbouw opvallend, pal aan het water met een verbindende loopbrug. “Binnen zijn de installaties in het zicht gemonteerd. Daarna is het plafond zwart gespoten. Dat zorgt voor een bijzondere uitstraling, maar eventuele latere aanpassingen zie je altijd. Daarom moet alles direct foutloos zijn.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.