Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Eénlagige bouwpleisters op basis van natuurlijk gips

Eénlagige bouwpleisters op basis van natuurlijk gips

Met de introductie van de éénlagige bouwpleisters speelt Siniat gericht in op de behoeften van professionele stukadoors. Geschikt voor de afwerking van zowel binnenwanden en -plafonds als gladde (beton, gipsplaat, bestaand pleisterwerk) en zuigende ondergronden (snelbouwsteen, kalkzandsteen, cellenbeton) biedt het uit natuurlijk ontgonnen gips samengestelde product namelijk vele voordelen. 

Een complete afwerking is mogelijk binnen 3.30 uur. kopiërenEen complete afwerking is mogelijk binnen 3.30 uur.

Aan de lancering van Techplus is een intensieve periode van ontwikkelen en testen voorafgegaan. Daarbij heeft het bedrijf diverse stukadoors gevraagd aan welke eisen een bouwpleister moet voldoen. Een makkelijke verwerking, een hoge afwerkingskwaliteit en een strikte verwerkingstijd bleken daarbij het belangrijkst.

De bouwpleisters zijn manueel en mechanisch verwerkbaar in ÇÇn enkele laag. kopiërenDe bouwpleisters zijn manueel en mechanisch verwerkbaar in één enkele laag.

Het zijn aspecten die op een doordachte manier zijn vertaald naar het zowel manueel als machinaal aan te brengen Techplus. Dit product is geurloos en biedt een fijne, vlot verspuitbare korrel. Daarnaast is Techplus makkelijk te verwerken, biedt het een extreem hoge hechting en blijft het product tijdens de werkzaamheden voldoende romig om oneffenheden en hoeken feilloos af te werken. Dat alles maakt het mogelijk om binnen drieënhalf uur een complete afwerking te realiseren. Met als resultaat een mooi, egaal oppervlak.

De ÇÇnlagige bouwpleisters zijn geurloos en bieden een fijne, vlot verspuitbare korrel. kopiërenDe éénlagige bouwpleisters zijn geurloos en bieden een fijne, vlot verspuitbare korrel.

Ook interessant is Techplus Fine; een dunpleister in natuurgips dat tevens in één laag verwerkbaar is. Techplus Fine kan zowel manueel als mechanisch worden aangebracht, en dit al vanaf 2 mm minimum laagdikte! Tijd en materiaalkosten worden tot een minimum beperkt, waardoor uw rendement drastisch stijgt. Techplus Fine mag volgens Siniat dan ook gerust het nieuwe pleisteren worden genoemd.  

PRIMER STUCAPRIM kopiëren

PRIMER STUCAPRIM: deze zuigkrachtverlagende primer kan uitstekend als voorbehandeling gebruikt worden op zuigende ondergronden (baksteen, snelbouwstenen, cellenbeton, gipsblokken, etc.). De primer is eenvoudig te verdunnen al naargelang de ondergrond.

PRIMER STUCAGRIP: deze primer kan worden gebruikt als voorbehandeling op beton, bestaande pleisterlagen, stucgipsplaten, et cetera en dient vooral als hechtingsbevorderende en zuigkrachtverlagende impregnering.

PRIMER TECHPLUS UNIPRIM: deze gebruiksklare, universele primer voor sterk zuigende (kalkzandsteen, cellenbeton, …) en niet zuigende ondergronden is zeer geschikt voor alle pleisters uit het Siniat gamma.

GIPSPLAAT STUC: deze standaard gipsplaat (type P volgens EN 520) met ronde kanten langs beide zijden (RK) dient perfect als ondergrond voor (hellende) plafonds en wanden die nadien nog worden bepleisterd.

PREFAB DAGKANT: is uitstekend geschikt voor het snel en esthetisch afwerken van de aansluiting van het raamkozijn tot aan de binnenwand van het raam (dagkanten). De prefab dagkant is beschikbaar als standaardgipsplaat en leverbaar in verschillende breedtes en lengtes. Om condensatie te voorkomen, wordt in vochtige ruimtes de HYDRO-dagkant (groen) of WAB-dagkant (oranje) voor extreem vocht- en schimmelgevoelige ruimtes aanbevolen.

Tekst Lieke van Zuilekom   |    Beeld Siniat
Uitgelichte afbeelding: 
Siniat PLASTER.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.