Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Één partner voor luchtkanalen en isolatietechniek
ERIB Luchtkanalen BV realiseert het luchtkanalenstelsel vanaf de luchtbehandelingskasten tot in de lokalen.

Één partner voor luchtkanalen en isolatietechniek

Were Di Valkenswaard verduurzaamt en verfrist haar gebouwen

Scholengemeenschap voor vwo, havo en vmbo Were Di hecht waarde aan een goede luchtkwaliteit en een aangenaam binnenklimaat voor haar leerlingen én onderwijzend personeel. Daarom voorziet zij haar drie schoolgebouwen in Valkenswaard van energiebesparende maatregelen en nieuwe ventilatiesystemen. In opdracht van installateur Gebr. Janssen Beugen engineert, levert en monteert ERIB Luchtkanalen BV circa 3.000 m² rechthoekige en 2.000 m¹ ronde luchtkanalen hiervoor. Zusterbedrijf ERIB isolatietechniek BV voorziet alle luchtkanalen, warm- en koudwaterleidingen bovendien van hoogwaardige isolatie, zodat onnodig energieverlies en condensvorming worden voorkomen.

Pieter (links) en Henri (rechts) van den Wassenberg. (Beeld: Marjon Zijlstra Fotografie)

ERIB van den Wassenberg BV viert komend jaar haar 75-jarig jubileum. Het bedrijf werd in 1949 opgericht door Piet van den Wassenberg, die in 1968 werd opgevolgd door zoon Henk. Sinds 2001 staat met Henri en Pieter de derde generatie aan het roer van het familiebedrijf. Onder hun bezielende leiding zijn de specialisaties isolatietechniek en brandwerende applicaties uitgebreid met luchtkanalen. Een logische keuze, volgens Henri van den Wassenberg, omdat de machines waarmee aluminium stucco afwerkplaten geproduceerd werden, overcapaciteit hadden. “Door isolatietechniek, brandwerende applicaties en luchtkanalen op één adres te clusteren, kunnen wij opdrachtgevers nóg beter en completer ontzorgen. Van advies t/m montage”, vertelt hij. “Bovendien houden we de kwaliteit volledig in eigen hand. Dat dit door de markt gezien én gewaardeerd wordt, bewijzen vele gecombineerde projecten. Were Di is hier een mooi voorbeeld van en brengt onze kennis en expertise in isolatietechniek en luchtkanalen samen.”

Duurzaam en fris

“Op de daken van het brugklas/WD3-gebouw, het vmbo-gebouw en het havo/vwo-gebouw komen vier nieuwe luchtbehandelingskasten van Verhulst, met een gezamenlijke capaciteit van 114.000 m³/h”, vertelt Van den Wassenberg. “Alle lokalen worden voorzien van CO2-meters, op basis waarvan straks vraaggestuurd geventileerd kan worden. Daarmee wordt een belangrijke stap gezet in de Frisse Scholen ambitie van de scholengemeenschap.” ERIB Luchtkanalen BV realiseert het luchtkanalenstelsel vanaf de luchtbehandelingskasten tot in de lokalen. “Waar mogelijk passen we het bestaande luchtkanalenstelsel aan, waarbij geldt: wat nog goed is, wordt behouden. Op deze manier komen duurzaamheid, afvalreductie én gezonde binnenlucht mooi samen.” Het gros van de nieuwe kanalen wordt op de daken geplaatst. Zodra de montage gereed is, worden zij door ERIB isolatietechniek BV geïsoleerd met 50 mm minerale wol en afgewerkt met een Stucco beplating. In het gebouw zelf worden de luchtkanalen geïsoleerd en afgewerkt met aluminiumfolie. “En ook de leidingsystemen van Gebr. Janssen Beugen krijgen deze technische isolatie en afwerking.”

Het gros van de nieuwe kanalen wordt op de daken geplaatst. Zodra de montage gereed is, worden zij door ERIB isolatietechniek BV geïsoleerd met 50 mm minerale wol en afgewerkt met een Stucco beplating.

Uitvoering in fases

Tijdens de werkzaamheden blijft de school in gebruik. Om te zorgen dat de 2.371 leerlingen ongehinderd onderwijs kunnen volgen, worden de werkzaamheden gefaseerd per gebouw en per etage uitgevoerd. Hierbij wordt steeds een aantal lokalen vrijgemaakt en afgezet, waarvan de leerlingen verhuizen naar zes noodlokalen. In navolging van de planning, afstemming en het contact met leerlingen, zijn met name de onverwachte obstakels in de bestaande gebouwomgevingen een uitdaging. Maar ook hier komen de gezamenlijke kennis en expertise van de ERIB bedrijven perfect van pas. Begin 2024 moeten de laatste werkzaamheden worden opgeleverd. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.