Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
E-installatie voor Porsche After Sales Centrum Gelderland: Een intelligente werkplaats en showroom

E-installatie voor Porsche After Sales Centrum Gelderland: Een intelligente werkplaats en showroom

Dit familiebedrijf werd opgericht in 1928 en inmiddels staat de vierde generatie aan het roer. Het bedrijf stond garant voor een goed advies en een degelijk netwerk, zodat de werkplaats en showroom nu volledig intelligent aangestuurd kunnen worden. 

Begin januari 2020 begon Rijkaart Elektrotechniek met de engineering en aanleg van de basis E-installatie. De funderingsaarding werd aangelegd, de hoofdvoedingskabels werden vanuit de transformator naar binnen gelegd en de hoofd- en onderverdelers werden geplaatst. Vervolgens plaatste Rijkaart Elektrotechniek  de data- en communicatie-installatie, samen met partner VC Networks, evenals de domotica-installatie. Deze bestaat uit een KNX-installatie waarmee de verlichting, gebouwgebonden installaties en beveiliging worden aangestuurd. “Dit systeem is ook verbonden met het regeltechnisch systeem, dus alle technieken in het gebouw zijn met elkaar verbonden”, vertelt Erik Baars van Rijkaart Elektrotechniek.

Bij dit project was met name de planning een uitdaging. De medewerkers van Rijkaart wisten van tevoren al dat die strak was, want er moest veel gebeuren in een korte tijd. Later kwam daar ook nog eens de coronacrisis met extra richtlijnen bij. “Gelukkig ging de samenwerking heel goed en hebben we alle gezondheidsmaatregelen goed in acht kunnen nemen. Ik ben trots op het resultaat, omdat we een mooie installatie hebben geleverd en goed advies hebben kunnen geven in samenwerking met een adviseur. De medewerkers in de werkplaats zijn bijvoorbeeld enorm positief over de verlichting. Dat de samenwerking goed verliep, blijkt ook uit het feit dat we een tevreden opdrachtgever hebben en we er een prettig contact aan hebben overgehouden”, aldus Baars.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.