Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
De nieuwe large Sky Air A-series: klein van formaat, groots in prestaties

De nieuwe large Sky Air A-series: klein van formaat, groots in prestaties

De revolutionaire Sky Air A-Series die in 2017 door Daikin op de markt werd gebracht, is al twee jaar een groot succes. Daikin heeft deze productlijn doorontwikkeld en een compleet nieuwe range van de Sky Air ASeries geïntroduceerd: extra lage, compacte buitendelen met slechts één enkelvoudige ventilator en een vermogen van 3,5 tot 25 kW. 

De nieuwe Sky Air A-Series range van Daikin is gebaseerd de Bluevolution-technologie. Het is bovendien het meest geavanceerde systeem voor licht-commerciële toepassingen, dat gebruikmaakt van het koudemiddel R-32. Dit koudemiddel heeft een GWP dat 68 procent lager is dan het vaak toegepaste R-410A. Ook is er 16 procent minder koudemiddelvulling nodig, terwijl de prestaties er niet om liegen: hoge rendementen met een lage milieu-impact. Bijkomend voordeel is dat de compleet vernieuwde Sky Air-range in aanmerking komt voor de Energie-Investeringsaftrek (EIA-)regeling.

Meest compacte behuizing ooit 

De buitendelen zijn zo compact dat ze compleet opgaan in hun omgeving. Ze zijn minder dan een meter hoog ­– en daarmee de laagste op de markt – waardoor ze bijvoorbeeld probleemloos onder een raam kunnen staan. Sinds de introductie van de lage Sky Air Alpha-series (RZAG71-140N*) en de Sky Air Advance-series (RZA200-250D), hebben alle units de meeste compacte behuizing ooit met slechts één enkele ventilator.

Ideaal voor installateurs

Installatiegemak, flexibiliteit en prestatievermogen zijn de speerpunten van de Sky Air A-Series. De vernieuwde range biedt veel voordelen ten opzichte van de oude modellen:

– Het handvat zit op een andere plek, waardoor transport en plaatsing nog makkelijker is. De compacte buitendelen kunnen eenvoudig met twee man worden opgepakt en geplaatst.
– Het voorpaneel heeft een nieuw ontwerp; door één schroef los te draaien kun je nu eenvoudig bij alle onderdelen.
– De buitendelen voor de bouwgrootten 200 en 250 kunnen een leidinglengte tot 100 meter aan; installaties met R-32 zijn zo nog breder toepasbaar.
– Het assortiment binnendelen dat aansluitbaar is op de R-32 buitendelen is uitgebreid met het plafond(inbouw)kanaalmodel (FDA) voor de bouwgrootten 200 en 250.

Dankzij het nieuwe design en het gebruik van koudemiddel R-32, hoeven de nieuwe units niet jaarlijks gecontroleerd te worden op koudemiddelinhoud. De ervaring in de praktijk is dat in 60 procent van de geïnstalleerde units, het niet nodig is om koudemiddel toe te voegen.

Jonas Bosman, Product Manager bij Daikin Nederland vertelt: “De originele Sky Air R-32 buitendelen waren een groot succes onder gebruikers en installateurs; makkelijk te installeren en onderhouden, weinig impact op het milieu en toch lage kosten dankzij het hoge rendement. Onze duurzaamheidsstrategie richt zich op de doorontwikkeling van onze producten. Continu willen we comfort en rendement bieden en tegelijkertijd de milieu-impact zo laag mogelijk houden. De nieuwe range van lage buitendelen in de Sky Air A-Series voldoet aan al deze doelstellingen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.