Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
De juiste producten op de juiste plek
Onderweg naar het werk.

De juiste producten op de juiste plek

Andrews Sykes Klimaatverhuur biedt het grootste aanbod aan HVAC-oplossingen van Nederland. Van airconditioners tot koudwaterchillers, heaters, boilers, ventilatoren, bouwdrogers en bevochtigers, die verhuurd worden aan klanten in onder andere de industrie, gezondheidszorg, gebouwbeheer, petrochemie, retail, het onderwijs en de evenementensector. Vanuit vier locaties in Nederland wordt 24 uur per dag en 365 dagen per jaar service geboden. Bovendien staat Andrews Sykes in voor het transport en de installatie van de klimaatsystemen. Logistiek medewerkers zoals Maarten van der Schoor (24) zorgen ervoor dat de juiste producten op het juiste moment in de juiste bussen en vrachtwagens liggen, zodat de chauffeurs/monteurs steeds goed beslagen ten ijs komen.

Van der Schoor is eind augustus 2022 bij Andrews Sykes gestart, nadat hij enkele jaren via het uitzendbureau had gewerkt. “Direct na mijn middelbare schooltijd wilde ik vooral reizen”, vertelt hij. “Dit kon ik mooi combineren met mijn baantjes via het uitzendbureau. Maar inmiddels werd het tijd voor meer vastigheid. Omdat ik hiervoor al enkele jaren in de logistieke sector had gewerkt, had deze branche mijn voorkeur.” Op een lokale vacaturesite zag hij een interessante vacature van Andrews Sykes. “Een vacature die mijn ouders ook al uit de krant hadden geknipt en op de koelkast hadden geplakt. Wat me vooral aansprak aan de vacaturetekst, was de eigen verantwoordelijkheid. Maar ook de mogelijkheid om een heftruckcertificaat te halen.”

Klaarleggen van het materieel.

Snelle orderopvolging 

Als logistiek medewerker is Van der Schoor verantwoordelijk voor de snelle orderopvolging in het magazijn in Bleiswijk, op een steenworp afstand van zijn ouderlijk huis. “Ik start mijn werkdag meestal om 8.00 uur met een kop thee en een praatje”, vertelt hij. “Dan krijg ik ook de opdrachten voor die dag door. Op basis hiervan maak ik een planning: in welke volgorde kunnen de klimaatsystemen het best uit het magazijn gehaald en klaargezet worden? Voordat ik hieraan begin, help ik de chauffeurs/monteurs om de producten die al gereed staan in hun bussen en vrachtwagens te laden. Dit gaat van kleine aircosystemen van slechts een paar kilo tot imposante koudwaterchillers van 5.000 kilo die op het dak van de klant geplaatst moeten worden. In de meeste gevallen kunnen in vijftien tot dertig minuten alle bussen en vrachtwagens worden gevuld, waarna de nieuwe lading wordt klaargezet.”

Uitzicht vanaf de heftruck.

Orde en overzicht

Rond het middaguur keren de eerste chauffeurs/monteurs vaak al weer terug in Bleiswijk, met de producten die uít de verhuur komen. “In dit geval help ik om de bussen en vrachtwagens weer leeg te maken”, aldus Van der Schoor. “Deels kan dit met de hand, omdat veel klimaatunits op wielen staan. De grotere units worden met de heftruck verplaatst.” Om orde en overzicht in het magazijn te behouden, plaatst Van der Schoor de teruggekomen units in duidelijke rijen. Hierdoor weten de monteurs ter plekke exact welke machines getest en geserviced moeten worden en bij welke machines reparaties noodzakelijk zijn. “De grotere machines die buiten staan opgesteld, worden hiertoe voorzien van een duidelijke magneet.”

Goede afwisseling, fijne sfeer

Wat Van der Schoor vooral leuk vindt aan zijn werk, is de afwisseling. Maar ook de fijne onderlinge sfeer. “Iedereen kent elkaar en heeft iets voor elkaar over”, vertelt hij. “Ik ben geen onbekende schakel in een enorme ketting van bedrijvigheid, maar wordt echt gezien én gewaardeerd. Bovendien krijg ik best veel verantwoordelijkheden. Immers is het mijn taak om de juiste producten voor elke chauffeur/monteur klaar te zetten. Ik sta hiermee eigenlijk aan het begin van de klantreis die onze machines mogen afleggen.”

Schoonspuiten van de luchtslangen.

Mooie ontwikkelkansen

Behalve het behalen van zijn heftruckcertificaat, liggen er mooie ontwikkelkansen voor Van der Schoor in het verschiet. “De meeste mensen die bij Andrews Sykes werken, hebben de ladder vanuit de logistiek omhoog beklommen”, vertelt hij. “Dat is ook logisch. Om de producten goed te kunnen adviseren namelijk, is het heel belangrijk om te weten wát er in het magazijn ligt. Dus wie weet waar ik over een paar jaar sta…”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.