Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
De inbouwconvector is dé oplossing voor koudeval bij grote glaspartijen!

De inbouwconvector is dé oplossing voor koudeval bij grote glaspartijen!

In steeds meer gebouwen en woningen worden grote glaspartijen geplaatst. Architectonisch gezien zeer fraai, maar hinderlijke koudeval ligt hier op de loer. De Preko inbouwconvectoren van Prenger Warmtetechniek bieden hiervoor een passende, esthetisch fraaie én duurzame oplossing. De ventilatorconvectoren kenmerken zich door een hoogwaardige kwaliteit en flexibiliteit en zijn eenvoudig te monteren. Dankzij het gebruik van EC-motoren en mits een goede inregeling functioneren de inbouwconvectoren zeer energiezuinig. Onderzoeken van Prof. Dr. Hirschberg (FH Aachen) tonen een thermische energiebesparing van > 8% en een pompbesparing van > 80% aan.

Prenger Warmtetechniek levert kwalitatief hoogwaardige Preko inbouwconvectoren voor toepassing in woon- en werkomgevingen. “Dankzij de verschillende modellen en maatvoeringen, zijn onze inbouwconvectoren toepasbaar in iedere ruimte”, vertelt René Neugebauer, Adviseur bij Prenger Warmtetechniek. “Gebruikers hebben o.a. de keuze uit systemen met luchtinblaas, natuurlijke convectie of geforceerde convectie. Dankzij een krachtige, stille en traploos geregelde wisselstroomventilator met EC-motor, kunnen ruimtes zelfs bij aanvoertemperaturen van 35°C aangenaam geklimatiseerd worden. Naar wens is bovendien een koppeling met een WTW-systeem mogelijk, waardoor de inbouwconvector als naverwarmer of -koeler functioneert. Daarnaast bieden we systemen waarbij koelen en verwarmen in één slim 2- of 4-voudig systeem zijn geïntegreerd.”

De afdekroosters hebben een tijdloos en modieus uiterlijk en zijn eenvoudig los te koppelen en te reinigen. Daarmee worden een optimale esthetiek en hygiëne gewaarborgd.

 

Robuust, hygiënisch en eenvoudig te monteren

Alle Preko inbouwconvectoren hebben een Duitse kwaliteitsstandaard. “Aan de basis ligt een zeer robuuste bak van gegalvaniseerd en gepoedercoat plaatmateriaal”, vertelt Neugebauer. “En ook de convectoren zelf worden van een beschermende poedercoating voorzien. De afdekroosters hebben een tijdloos en modieus uiterlijk en zijn eenvoudig los te koppelen en te reinigen. Daarmee worden een optimale esthetiek en hygiëne gewaarborgd. Alle inbouwconvectoren zijn zeer gemakkelijk te monteren. Het stellen van de pootjes van de convectorbak kan eenvoudig van binnenuit gebeuren, waardoor geen extra vloerdelen verwijderd hoeven te worden. De standaard Preko inbouwconvectoren kunnen vanaf een inbouwdiepte van 90 mm worden ingebouwd. Voor de systemen waarmee zowel gekoeld als verwarmd kan worden, hanteren we een inbouwdiepte vanaf 130 mm.”

Oplossing op maat

Prenger Warmtetechniek heeft al vele jaren kennis en ervaring op het gebied van verwarmingssystemen. “Op basis van o.a. de capaciteitsberekeningen en maatvoeringen adviseren wij graag een oplossing op maat. Zowel voor nieuwbouw- als renovatieprojecten en voor de utiliteits- en woningbouw. Daarbij zijn installateurs, adviseurs én architecten verzekerd van een gedegen advies en een correcte levering.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.