Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
De Blaauw Installatietechniek B.V. sluit aan bij Hoppenbrouwers Techniek

De Blaauw Installatietechniek B.V. sluit aan bij Hoppenbrouwers Techniek

Technisch installateur vergroot met vestiging in Haarlem landelijke dekking

De snelgroeiende technisch dienstverlener Hoppenbrouwers Techniek breidt uit met een vestiging in Haarlem. De Blaauw Installatietechniek gaat vanaf vandaag verder onder de vlag van Hoppenbrouwers Techniek. Deze integratie sluit naadloos aan op de strategische agenda van de technisch dienstverlener en de ambitie om te groeien naar landelijke dekking. Met deze uitbreiding heeft het bedrijf 17 vestigingen verspreid over het land. 

Henny de Haas, algemeen directeur Hoppenbrouwers Techniek: “Met de aansluiting van De Blaauw Installatietechniek breiden we onze aanwezigheid in de regio Noord-Holland verder uit. Hierdoor kunnen we klanten in deze regio optimaal bedienen en beperken we de reisafstand van onze medewerkers. We vinden het belangrijk om zowel voor klanten als medewerkers lokaal geworteld te zijn. Zo kunnen we groeien en toch dichtbij blijven; een mooie aanvulling voor ons bedrijf. Er staat een sterk en enthousiast team klaar. Uiteraard wordt de integratie zorgvuldig en met aandacht voor alle betrokkenen doorlopen zodat medewerkers zich snel thuis zullen voelen.”

Bundeling van krachten

De Blaauw Installatietechniek B.V. is een familiebedrijf dat sinds 1973 bestaat. Het is gespecialiseerd in elektrotechnische- en beveiligingstechnische werkzaamheden, data,  domotica en duurzame energie. De werkzaamheden lopen uiteen van het ontwerpen, installeren, onderhouden en renoveren van deze installaties voor utiliteit, nieuwbouw en luxe particuliere woningbouwprojecten. De Blaauw installatietechniek heeft een jaarlijkse omzet van 7 miljoen en een personeelsbestand van 38 vaste medewerkers. André van den Berg, eigenaar en directeur: “De Blaauw Installatietechniek is klaar voor de volgende fase. Mijn leeftijd verplicht mij uit voorzorg na te denken over een eventuele opvolging van De Blaauw installatietechniek, zodat de continuïteit voor medewerkers en klanten ook in de toekomst gewaarborgd blijft. Dit heb ik gevonden met de aansluiting bij Hoppenbrouwers Techniek. We zijn allebei familiebedrijven met veel autonomie in de teams. Met de aansluiting bij Hoppenbrouwers Techniek kunnen we een grote digitaliseringsslag maken en krijgen medewerkers de ruimte om verder te ontwikkelen en door te groeien. Ik blijf als vestigingsleider in Haarlem het gezicht voor medewerkers en klanten. We zijn ervan overtuigd dat wij onze klanten door deze bundeling van krachten nog beter van dienst kunnen zijn en zijn dan ook verheugd met deze ontwikkeling!”

Groeiambitie naar landelijke dekking

De technieksector verandert momenteel in sneltreinvaart. Er vinden veel overnames plaats door installatiebedrijven die zijn gericht op verbreding van hun portefeuille (product-, service en kennisaanbod) met als doel om een bredere basis te creëren voor de rol van ‘system integrator’. Dit betekent dat technische dienstverleners verschillende systemen kunnen ontwerpen, onderhouden en integreren. Hoppenbrouwers zet in de rol van ‘system integrator’ al een tijdje de toon. Het bedrijf neemt regelmatig andere installateurs over om de portefeuille aan disciplines uit te breiden en bovendien landelijke dekking te krijgen. Het bedrijf is ambitieus in expansie en wil van 1500 medewerkers groeien naar 5000 medewerkers, verspreid over 40 vestigingen in heel Nederland. 

Over Hoppenbrouwers Techniek

Hoppenbrouwers Techniek begon ruim 100 jaar geleden als eenmanszaak in Brabant en is inmiddels uitgegroeid tot een modern technisch dienstverlener met het Predicaat Koninklijk. Het bedrijf is de technisch dienstverlener die van A tot Z ontzorgt. Vanuit haar 17 vestigingen in heel Nederland ontwerpt, installeert en onderhoudt Hoppenbrouwers elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties voor bedrijfsleven, industrie, zorginstellingen, scholen en particulieren. Eén van de grootste succesfactoren zijn de medewerkers; zij staan altijd op één. Zij krijgen volop kansen om zich op uiteenlopende gebieden te ontwikkelen en er is veel aandacht voor werkplezier. Tenslotte zorgen tevreden medewerkers voor tevreden klanten.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.