Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Breng uw cv-installaties eenvoudig in topconditie!

Breng uw cv-installaties eenvoudig in topconditie!

Centrale verwarmingsinstallaties zijn complexe systemen, met veel componenten en verschillende materialen, zoals staal, koper, messing, aluminium, RVS en diverse kunststoffen en rubbers. De beheersing van de waterkwaliteit in de cv-installatie is cruciaal om corrosie van deze componenten en materialen te voorkomen. Goed en schoon installatiewater zorgt bovendien voor een optimale warmteoverdracht en draagt bij aan een hoog rendement, een reductie van het energieverbruik en een aanzienlijke verlenging van de levensduur van de installatie(componenten).

Demineralisatie van verwarmingswater voorkomt niet alleen verhardende afzettingen in de installatie, maar heeft ook een positief effect op het corrosiegedrag. In de markt wordt echter nog te vaak onderschat dat ongunstige pH-veranderingen kunnen optreden na ingebruikname van een installatie. Vooral als de pH binnen een nauw bereik ligt, zoals bij aluminiummaterialen (8,2 – 8,5). Binnen de productgroep SpiroPure biedt Spirotech diverse vul- en reinigingssystemen aan die het (bij)vulwater voor de centrale verwarmingsinstallatie demineraliseren. Een speciale mengbedhars elimineert niet alleen de resterende hardheid en opgeloste zouten (ionen) uit het verwarmingswater, maar stabiliseert ook de pH-waarde. Hierdoor voldoet het systeemwater aan alle richtlijnen van de VDI, ISSO en WTCB én aan de eisen van ketelfabrikanten.

SpiroTEch

Het SpiroPure ProFill-assortiment omvat drie professionele mobiele vulsystemen, waarmee u systemen van iedere omvang kunt vullen met geconditioneerd, ontzilt water in een bypass-opstelling. (Beeld: @ www.konturlicht.de)

Huishoudelijke installaties

Het SpiroPure HomeFill-assortiment bestaat uit drie aanvulsystemen voor kleine, middelgrote en grote huishoudelijke installaties. Na installatie zorgt het systeem voor een constante toevoer van suppletiewater en een consistente waterkwaliteit binnen het verwarmingssysteem. De geïntegreerde harscartridge bevat niet alleen een demineralisatiehars, maar ook een indicator die aangeeft wanneer de cartridge moet worden vervangen.

Professionele systemen

Het SpiroPure ProFill-assortiment omvat drie professionele mobiele vulsystemen, waarmee u systemen van iedere omvang kunt vullen met geconditioneerd, ontzilt water in een bypass-opstelling. De ProFill producten zijn gemonteerd op een robuuste en gemakkelijk te verplaatsen trolley en beschikken over een ingebouwde magnetische vuilafscheider, een zeeffilter en een pomp. De ProFill pH Control ontziltingshars betreft een speciale hars die het systeemwater ontzilt tot waarden onder de 100 μS/cm en die de pH-waarden aanpast naar het gewenste niveau.


De Spirotech vul- en reinigingssystemen kenmerken zich door:

  • Maximaal rendement: de systemen verwijderen alle hardheid (calcium, magnesium)
  • uit het water, waardoor ketelsteen en kalkafzettingen worden voorkomen.
  • Optimale bescherming: door het verwijderen van alle zouten uit het verwarmingswater
  • zal de corrosiedruk verminderen.
  • pH gestabiliseerd: elke liter vulwater wordt gestabiliseerd naar de zuurtegraad (pH),
  • voor een langdurig probleemloze werking van de installatie.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.