Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Nieuws

Binnenklimaattechniek maakt officiële start als stichting

Oprichting-Stichting-Binnenklimaattechniek

6 september 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Binnenklimaattechniek is opgericht om de gefragmenteerde technische kennis en informatie die nodig is voor het realiseren van een gezond binnenklimaat online te bundelen. Toegetreden tot het bestuur van de stichting zijn Remi Hompe, directeur Binnenklimaat Nederland en John Lens, directeur TVVL. Met de toetreding van het derde en laatste bestuurslid Wietse Walinga, directeur Smart Workplace, is vanaf nu ook kennisplatform Smart Workplace verbonden aan deze samenwerking.

Binnenklimaattechniek biedt professionals in de utiliteitssector alle benodigde hulpmiddelen om op duurzame wijze gezonde gebouwen tot stand te brengen. Door deze bundeling ontstaat hét kennisplatform voor het ontwerpen, installeren en onderhouden van binnenklimaatinstallaties. Een gezond binnenklimaat gaat over licht, geluid, ventilatie en klimaat. Deze vier aspecten moeten voor de gebruiker optimaal zijn, willen we het binnen als prettig ervaren. Bovendien zijn goed onderhouden en ingeregelde installaties noodzakelijk om het comfort én de gezondheid van eindgebruikers blijvend te garanderen.

Prestaties waarborgen

Voor al deze onderwerpen biedt Binnenklimaattechniek tools en informatie; kennis die de professional kan gebruiken om de prestaties van klimaatinstallaties te waarborgen. Zo bevat het kennisplatform handige publicaties, instrumenten, checklists en kwaliteitstandaarden, waaronder de nieuwe update van het Programma van Eisen Gezonde Kantoren. Ook is het platform de centrale vraagbaak voor alle professionals in de utiliteitssector; ontwerpers, vastgoedbeheerders, woningcorporaties, adviseurs, onderhoudstechnici, facilitair managers, toezichthouders en vertegenwoordigers van de overheid kunnen hier met hun informatiebehoefte terecht.

Volgende stap in samenwerking

“Als stichting zetten we een volgende stap. We willen meer zijn dan enkel een website. We breiden uit naar een écht platform, waarop meer partijen kunnen aanhaken, kennis kunnen ontwikkelen, webinars organiseren en opleidingen verzorgen.” zegt Remi Hompe. John Lens vult aan: “Er is meer en meer aandacht voor ventilatie en gezondheid in gebouwen. Om hier maximaal in te faciliteren bundelen Binnenklimaat Nederland, Smart Workplace en TVVL hun kennis en tools. Een unieke samenwerking met als doel om iedereen die hier mee bezig gaat te faciliteren vanuit één platform”. “Een gezond binnenklimaat is een recht voor iedereen waar we de komende jaren flink mee aan de slag moeten. De stichting zal hier de komende jaren een grote bijdrage aan leveren in bewustwording, kennisdeling en tooling”, aldus Wietse Walinga.

Bekijk het platform op: www.binnenklimaattechniek.nl.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%