Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Betaalbare, breed inzetbare én toekomstbestendige klimaatoplossingen
ClimaRad beursstand tijdens VSK+E 2024, te vinden in hal 11, stand E040.

Betaalbare, breed inzetbare én toekomstbestendige klimaatoplossingen

Waardevolle sleutel in de energietransitie

Tijdens VSK+E 2024 presenteert ClimaRad BV haar decentrale klimaatoplossingen voor onder meer de bestaande woningbouw en het zorgvastgoed. De producten, waaronder de onlangs gelanceerde ClimaRad Vita H1C-S, zijn in combinatie met LT-verwarming en/of -koeling niet alleen energiebesparend en breed inzetbaar. Ook met het oog op de toekomst bieden ze eindgebruikers de nodige voordelen. Kortom, ClimaRad heeft dé sleutel in handen, zodat u de energietransitie succesvol kunt doorlopen.

De eerder dit jaar geïntroduceerde ClimaRad Vita H1C-S ventilatie-unit, mede uitgerust met een convector voor actieve koeling en verwarming, is speciaal ontworpen voor lagetemperatuursystemen in de woningbouw. Vooral dát gegeven zal er naar verwachting voor zorgen dat het nieuwe toestel stevig wordt omarmd door woningbouwcorporaties die op zoek zijn naar een duurzame en tegelijk betaalbare decentrale ventilatie-oplossing. In alle opzichten een no-regret oplossing die meegroeit met de stand van de techniek en volop toekomstbestendig is: zet de bestaande hr-ketel op een lagere stooklijn en het LT-warmteafgiftesysteem van de unit presteert direct uitstekend. Kies je later voor een (hybride) warmtepomp, dan kan de unit daar probleemloos aan gekoppeld worden.

ClimaRad Vita H1C-S: ventilatie in combinatie met LT-verwarming en/of -koeling.

Slimme combinatie

Behalve verschillende sensoren waarmee de luchtkwaliteit kan worden gemeten, is de Vita H1C-S ook uitgerust met een ingebouwde lucht/lucht-warmtewisselaar en convector aan de voorzijde van de unit. Deze convector is voorzien van aanvullende ventilatoren die afhankelijk van de verwarmings- of koelbehoefte kunnen worden uitgebreid met maximaal drie extra fancassettes.

Compartimenteren

Ralph Liedenbaum, commercieel directeur van ClimaRad, onderbouwt waarom de Vita H1C-S dé oplossing is binnen de woningbouw. “In Nederland worden slaapkamers niet of nauwelijks verwarmd. Het enige vertrek in huis waar de verwarming wél vaak aan staat, is de woonkamer. Wanneer je daar gaat ventileren, moet je ervoor zorgen dat de warmte uit de ventilatielucht wordt hergebruikt en vervolgens in het vertrek wordt teruggebracht. En juist dát doet de Vita, door middel van compartimenteren. Het is een betaalbare, duurzame oplossing waarmee de gebruiker in de toekomst bovendien probleemloos de overstap kan maken richting de inzet van andere warmtebronnen of -systemen. Het principe ‘warm wonen, fris slapen’ wordt inmiddels al in veel marktconcepten succesvol toegepast.”

Decentraal werkingsprincipe van de ClimaRad Vita H1C-S.

Veelzijdige presentatie 

Op VSK+E is hal 11, stand E040 een inspirerende plek waar de salesmensen van ClimaRad bezoekers graag bijpraten over de laatste ontwikkelingen op het gebied van ventilatie en klimaat. Natuurlijk kan daar ook het productengamma van het bedrijf worden bewonderd. “We geven tijdens de beurs een goed beeld van ons decentrale concept en de mogelijkheden qua verwarming, koeling en de combinatie met verschillende opwekkers”, nodigt Liedenbaum geïnteresseerden uit voor een bezoek. “Verder werken we graag een bespaarcheck uit met behulp van onze TCO-tool. Deze tool geeft onder andere woningcorporaties direct inzicht in de besparingen die voor hun woningbestand gerealiseerd kunnen worden door middel van renovaties met de ClimaRad Vita. Dit zijn besparingen die flink kunnen oplopen. Zo is het mogelijk om met onze decentrale klimaatunit de verwarmingskosten tot wel 40 procent te reduceren. Alle reden dus om tijdens VSK+E bij ons langs te komen.”  

De ClimaRad Vita H1C-S in vogelvlucht:

  • Toepasbaar bij zeer lage borstwering, specifiek ontwikkeld voor de woningbouw.
  • Toepasbaar op zowel huidige als toekomstige opwekkingsbronnen voor verwarmen/koelen.
  • Uit te breiden van HT naar LT door bijplaatsing van fancassettes.

Voordelen van de ClimaRad Vita H1C-S voor woningcorporaties:

  • Kostenbesparing doordat tijdens renovatieprojecten geen uithuizing nodig is.
  • Makkelijk toe te passen in de bestaande bouw (geen kanalen en schachten nodig).
  • Per woning toe te passen op ieder gewenst moment (bijvoorbeeld voor mutatiewoningen).
  • Hoge energiebesparing voor de huurder in combinatie met een automatisch geregeld en gezond binnenklimaat.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.