Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Bespaar energie met kwaliteitsverbeteringen installatiewater

Bespaar energie met kwaliteitsverbeteringen installatiewater

Schoon water is van levensbelang. Niet alleen voor de mensen en dieren die het drinken, maar ook voor het rendement van cv- en koelinstallaties. Volgens internationale richtlijnen van fabrikanten moeten de zuurgraad, hardheid, geleidbaarheid, alkaliniteit en ATP van het installatiewater aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen. Afwijkende waardes leiden zowel tot een hoger energieverbruik als de kans dat een garantieclaim wordt afgewezen. Bespaar daarom energie en voorkom storingen door de systeemwaterkwaliteit te verbeteren.

Vergelijkbaar met het water en bloed in ons lichaam beïnvloedt de waterkwaliteit ook de prestaties van cv- en koelinstallaties. Veel mensen zijn zich daarvan niet bewust en worden er pas mee geconfronteerd bij een storing of slecht werkende installatie. Hoog rendementketels en onderdelen die met een laag temperatuurverschil werken, zoals vloerverwarming en warmtepompen, zijn extra gevoelig voor veranderingen van de systeemwaterkwaliteit.

spirotechcombi uc125wj 1 hr kopieren

De SpiroCombi MB3 automatische lucht- en vuilafscheider voorkomt corrosie en oxidatie als gevolg van in het water aanwezige lucht.

 

Oplossingen die de waterkwaliteit verbeteren

Spirotech levert vanuit Helmond en Tessenderlo al ruim 50 jaar oplossingen die de waterkwaliteit van installaties verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan vul- en reinigingssystemen die de waterkwaliteit op peil houden, oplossingen die automatisch lucht en vuil verwijderen en speciaal ontwikkelde additieven. Verder kan Spirotech in een eigen laboratorium watermonsters op microscopisch niveau analyseren voor het verbeteren van bestaande installaties. 

SpiroPure en SpiroCombi

SpiroPure vul- en reinigingssystemen stabiliseren voor langere termijn de systeemwaterkwaliteit in installaties. Verder voorkomt een SpiroCombi MB3 automatische lucht- en vuilafscheider corrosie en oxidatie als gevolg van in het water aanwezige lucht. Hierdoor ontstaan bovendien geen vuilophopingen meer die de doorstroming verminderen en schadelijk zijn voor radiatoren, kranen, warmtemeters, warmtepompen en warmtewisselaars.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.