Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
VSK 2020

Belimo sensoren – de basis voor comfort

12 december 2019 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Belimo breidt in de komende jaren haar assortiment sensoren uit met een nieuwe productlijn ruimte-sensoren. Voor Belimo is het een primeur om met zo’n uitgebreid productassortiment zich zichtbaar in gebouwen te profileren. De eerste producten van de nieuwe lijn zijn o.a. actieve en passieve sensoren en passieve ruimte sensoren.

De nieuwe ruimte sensoren van Belimo sluiten zich perfect aan bij het bestaande aanbod sensoren. Ze kunnen naadloos worden geïntegreerd in bestaande regelaars van andere fabricaten. De constructie en geïntegreerde technologie bieden de architect een esthetisch en tijdloos design, de installateur een snelle installatie, de systeemintegrator een eenvoudige inbedrijfstelling en de eindklant een comfortabel ruimteklimaat.

 

Om de installatie te vereenvoudigen hebben de sensoren veertrekklemmen die steeds voor een betrouwbaar elektrische verbinding zorgen en de sensor bestendig maken tegen langdurige trillingen. De passieve eenheden zijn beschikbaar met de meest gangbare temperatuurelementen. Verschillende analoge uitgangsspanningen of een MP-businterface zijn beschikbaar voor de actieve apparaten. Met deze outputsignalen is een flexibele integratie in het gebouwbeheersysteem mogelijk.

De actieve sensoren hebben een geïntegreerd “Near Field Communication”-interface (NFC). De inbedrijfstelling kan op die manier eenvoudig en stroomloos via de Belimo Assistant App in overzichtelijke stappen worden uitgevoerd. Talrijke meetwaarden en busparameters kunnen worden ingesteld, zelf zonder stroom.

De Belimo Assistant App biedt ook goede onderhoudsdiensten en informatie over de meetwaarden, uitgangsspanningen en foutcodes wanneer de ruimte-eenheid wordt ingeschakeld. De eenheden zijn ontworpen in Hinwil, Zwitserland. Betrouwbaar materiaal is essentieel voor een optimaal ruimtecomfort gedurende de levenscyclus van het product. Door hun constructie zijn de nieuwe Belimo ruimte-eenheden onderhoudsvrij en uiterst betrouwbaar. Daarom biedt Belimo ook vijf jaar lang garantie voor de ruimte-eenheden.

Raadpleeg www.belimo.nl voor meer informatie

De eerste ruimtesensoren en stuureenheden zijn vanaf de tweede helft van 2019 beschikbaar in Europa.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Yakup Yalcin

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Installatie & Bouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht