Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Nieuws

Belimo en Binnenklimaat Nederland bundelen krachten

image001[2]

21 september 2022 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Met het lidmaatschap van Belimo is voor Binnenklimaat Nederland een belangrijke partner aangesloten om een gezond binnenklimaat te realiseren. Belimo is wereldmarktleider in de ontwikkeling, productie en verkoop van onder andere aandrijvingen, regelafsluiters en sensoren. Deze producten zijn essentieel voor het juist (in)regelen en monitoren van klimaatinstallaties in gebouwen. 

Wouter Wijma

Wouter Wijma, voorzitter Binnenklimaat Nederland en Richard Daamen, managing director bij Belimo, delen een gezamenlijke missie: een gezond binnenklimaat realiseren in woningen, gebouwen en scholen. Meet- en regeltechniek is een belangrijk onderdeel daarvan. Wijma: “We kennen Belimo al vanuit de markt – een aantal leden van Binnenklimaat Nederland werkt nauw met ze samen – en hun lidmaatschap is voor onze branche een belangrijke aanvulling op de missie om een gezond binnenklimaat te realiseren. Hierin kunnen we elkaar versterken.” 

Richard Daamen

Daamen: “Er is – mede door corona – in de afgelopen jaren veel meer aandacht gekomen voor het binnenklimaat, maar er moet nog een hoop gebeuren. Met het lidmaatschap van Binnenklimaat Nederland verplicht je jezelf om het samen nog beter voor elkaar te krijgen, daar wil ik graag aan bijdragen. Binnenklimaat Nederland is daarvoor een mooi platform. We kunnen van elkaar leren en samen onze boodschap vertellen.”

Belimo is ook een van de initiatiefnemers van het Vakcentrum Binnenklimaattechniek voor de utiliteit aan het ROVC in Ede. Met deze praktijkgerichte opleiding wordt de monteur van de toekomst op het gebied van klimaattechniek opgeleid. Kennis en kunde die de sector nodig heeft om aan de groeiende vraag naar een gezond binnenklimaat te kunnen voldoen. 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht