Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Antibacterieel schakelmateriaal
“De toepassing van antibacterieel schakelmateriaal is een wenselijke kwaliteitssprong.”

Antibacterieel schakelmateriaal

In het kader van een maximale hygiëne heeft Schneider Electric antibacterieel schakelmateriaal ontwikkeld, onder de noemer Actief Wit. “Het kunststof oppervlak van het schakelmateriaal is verrijkt met zilverionen, waardoor ziekteverspreiders worden aangepakt. De natuurlijke antibacteriële functie behoudt zijn werking gedurende de gehele levensduur”, vertelt Floris Willemsen van Schneider Electric.

Schakelmateriaal is een vaak vergeten bron van verspreiding van ziekten en bacteriën – uiteraard een actueel thema. Op een gemiddelde lichtschakelaar krioelt het van de bacteriën: iedere vierkante centimeter van het schakelmateriaal telt er gemiddeld 112. Willemsen: “Dat betekent dat het oppervlak van een lichtschakelaar gemiddeld tussen de 3.000 en 4.000 bacteriën bevat. En deze bacteriën zijn ook nog eens in staat zich te vermenigvuldigen. Met Actief Wit wordt dit een halt toegeroepen en worden alle schadelijke bacteriën op het schakelmateriaal binnen 24 uur afgebroken.”

‘Ontwikkeling micro-organismen tegengegaan’

De toepassing van Actief Wit schakelmateriaal is gezien de actualiteit een wenselijke kwaliteitssprong voor openbare gebouwen en andere locaties waar veel verschillende mensen schakelaars gebruiken, aldus Willemsen. “Actief Wit schakelmateriaal is de meest verstandige oplossing voor ziekenhuizen, verpleeghuizen, scholen, horecazaken en uiteraard in huis. Hoe het werkt? Het antibacteriële Actief Wit schakelmateriaal van Schneider Electric bezit een kunststof oppervlak dat is verrijkt met actieve zilverionen, die de ontwikkeling van resistente micro-organismen op het schakeloppervlak tegengaan. Alle schadelijke bacteriën op het kunststof zijn binnen 24 uur verdwenen. Zo wordt de verspreiding van ziektekiemen en virussen tegengegaan.”

Floris Willemsen van Schneider Electric.

‘Niet schadelijk’

De zilverionen zijn toegevoegd aan de samenstelling van het kunststof, er komt geen coating of oppervlaktebehandeling aan te pas. Willemsen: “Hierdoor behoudt het schakelmateriaal zijn antibacteriële werking gedurende de gehele levensduur van de producten. De antibacteriële werking is een natuurlijke eigenschap van het kunststof, waardoor het product niet schadelijk is voor mens en dier.” Actief Wit is verkrijgbaar op de inzetstukken van het modulaire Systeem M. Deze elementen zijn complementair met de Quickflex-sokkels van Merten. Om het geheel netjes af te werken, heeft Schneider Electric drie soorten afdekramen in Actief Wit beschikbaar: M-Smart, M-Pure en Atelier M, in drie verschillende stijlen, van basis- tot hoogwaardig design.

Helderwitte kleur

Naast deze modulaire componenten heeft M-Smart een aantal complete producten geschikt voor directe installatie, uiteraard voorzien van de voornoemde antibacteriële werking. Het antibacteriële schakelmateriaal is altijd uitgevoerd in de helderwitte kleur RAL 9016, die mede de naam ‘Actief Wit’ verklaart (vergelijkbaar met het wit van sanitair). “Vanwege zijn hoge helderheid springt dit schakelmateriaal er echt uit, bijvoorbeeld op een gekleurde muur”, besluit Willemsen. “Maar de werking van het product maakt natuurlijk het échte verschil.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.