Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
Althen Sensors & Controls breidt IoT portfolio uit met slimme draadloze vibratiesensoren van Treon

Althen Sensors & Controls breidt IoT portfolio uit met slimme draadloze vibratiesensoren van Treon

Althen Sensors & Controls breidt haar portfolio Industriële IoT sensoren uit met een nieuwe reeks draadloze IoT vibratie- en temperatuursensoren. De sensoren zijn ontwikkeld door Treon en Althen neemt in West-Europa de distributie en (project)implementatie voor haar rekening.

wireless machine condition monitoring althen sensors controls 2 kopieren

Het nieuwe draadloze IoT monitoringssysteem bestaat uit een netwerk van sensor nodes, die hun data via een IoT-gateway data kunnen verzenden naar elk computernetwerk of cloudplatform. We bieden twee verschillende nodes: de industriële sensor nodes meten en bewaken tri-axiale trillingen en oppervlaktetemperatuur van (roterende) apparatuur, zoals pompen, motoren, roerders en mixers. De ambient nodes monitoren luchtkwaliteit, temperatuur, vochtigheid, omgevingslicht, geluidsniveau en luchtdruk.

wireless machine condition monitoring althen sensors controls 3 kopieren

De batterij-gevoede nodes kunnen eenvoudig en kostenefficiënt worden gemonteerd op bestaande apparatuur, maar kunnen ook onderdeel zijn van grootschalige mesh-netwerken voor het verzamelen van sensorgegevens in slimme gebouwen, steden en fabrieken.

wireless machine condition monitoring althen sensors controls 1 kopieren

Slimme industriële IoT oplossing voor condition monitoring van diverse machines
“Het slimme IoT sensornetwerk van Treon stelt onze klanten in staat om elke ruimte of machine 24/7 te monitoren, zonder dure bekabelde apparatuur. Dit maakt het een bijzonder kostenefficiënte manier om assets die nog niet gemonitord worden op grote schaal te gaan monitoren, en daarom zien wij deze nieuwe IIoT-sensor oplossing als een mooie waardevolle aanvulling op onze bestaande portfolio”, aldus Thijs Haselhoff, managing director van Althen BV.

De nieuwe IIoT sensoren van zijn te vinden op de website van Althen Sensors & Controls: https://www.althensensors.com/nl/sensoren/vibratiesensoren/draadloze-iot-vibratiesensoren/

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.