Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
All-electric binnen handbereik 
Door de luchtbehandelings- en warmtepompunits als een complete plug & play set aan te bieden, worden installateurs flink ontzorgd.

All-electric binnen handbereik 

Slimme combinatie van luchtbehandelings- en warmtepompunits

Om de doelstellingen uit het Klimaatakkoord te halen, moeten jaarlijks tienduizenden woningen en gebouwen verduurzaamd worden. Minimaal twee labelstappen is hierbij de norm. Kantoren groter dan 100 m2 moeten inmiddels zelfs over minimaal energielabel C beschikken, maar veel gebouwen voldoen (nog) niet aan deze verplichting. Voor veel gebouweigenaren is het rendement van de verduurzamingsmaatregelen ten opzichte van de investering te gering. En ook het tekort aan vakmensen, vakkennis en tijd staat de verduurzaming van de bestaande bouw in de weg. Uitdagingen waarvoor Ned Air een oplossing biedt, door haar Rotorline en Everyline luchtbehandelingskasten te combineren met twee lucht/water-warmtepompen. 

“Door de luchtbehandelings- en warmtepompunits als een complete plug & play set aan te bieden, worden installateurs flink ontzorgd”, vertelt Hans Robben, commercieel directeur van Ned Air. “Zowel tijdens de werkvoorbereiding, certificering als montage. Dankzij onze gecombineerde luchtbehandelings- en warmtepompopstellingen kunnen woon- en utiliteitsgebouwen in een mum van tijd voorzien worden van all-electric ventilatie, koeling en verwarming. Grote bouwkundige ingrepen, lange montagetijden en hoge kosten zijn hierbij niet aan de orde. Bovendien is het ruimtebeslag van onze systeemcombinaties beperkt. Ook profiteren installateurs van slechts één projectpartner en één contactpersoon voor de complete installatie.”

Hans Robben, commercieel directeur van Ned Air.

Geen last van ontdooicyclus

Op basis van de gewenste inblaastemperatuur en de uittredetemperatuur van de wisselaar wordt steevast de Delta T berekend. “Aan de hand van deze Delta T en de gewenste luchthoeveelheid selecteren wij de juiste luchtbehandelings- en warmtepompvermogens om een gebouw te ventileren, koelen en verwarmen”, vertelt Robben. De Rotorline (2.400 tot 44.000 m³/h) en Everyline (350 tot 12.500 m³/h) luchtbehandelingskasten van Ned Air worden standaard gekoppeld aan twee lucht/water-warmtepompen (5 tot 25 kW). Een bewuste keuze, omdat gebouwgebruikers of bewoners in dit geval geen hinder ondervinden van de ontdooicyclus. Robben licht toe: “Een luchtbehandelingskast met slechts één warmtepomp voor koeling en verwarming kan in de koudste maanden van het jaar voor discomfort zorgen. Als je één warmtepomp koppelt aan de luchtbehandelingskast, dan zal deze namelijk regelmatig in de ontdooistand gaan om aanvriezing te elimineren. Hiervoor draait de warmtepomp zijn cyclus om en zal het systeem tijdelijk warmte uit het afgiftesysteem (de DX-batterij van onze luchtbehandelingskast) onttrekken. Hierdoor nemen de inblaastemperatuur en – als gevolg daarvan – het comfortniveau flink af. Een tweede warmtepomp ondervangt dit probleem. Door de lucht/water-warmtepompen in een cascade-opstelling te plaatsen, kan de ene warmtepomp opschakelen naar vol vermogen terwijl de andere warmtepomp de ontdooicyclus draait.”

De gecombineerde luchtbehandelings- en warmtepompopstellingen maken een goede, snelle en prijsgunstige renovatie naar all-electric mogelijk.

Plug & play

De luchtbehandelings- en warmtepompunits worden plug & play en inclusief koelleidingen en kabels door Ned Air samengebouwd op een frame, die direct vanaf de vrachtwagen op het gebouw of in de technische ruimte geplaatst kan worden. “Daarna is het slechts nog een kwestie van luchtkanalen aansluiten voor een perfect werkend systeem”, aldus Robben. “Doordat onze mensen het complete systeem ook inregelen, hoeft geen separate koeltechnicus meer naar de projectlocatie te komen.” Gebouweigenaren die al over een Rotorline of Everyline luchtbehandelingskast beschikken, kunnen de installatie eenvoudig retrofitten en uitbreiden naar een all-electric systeem. De gecombineerde luchtbehandelings- en warmtepompopstellingen kunnen vervolgens eenvoudig op afstand gemonitord en aangepast worden. 

Ned Air is een innovatief bedrijf gespecialiseerd in luchtbehandelingstechniek. “Wij zijn een fabrikant op het gebied van luchtbehandelingssystemen, warmteterugwinunits en dakventilatoren en streven ernaar om met onze producten voorop te lopen in de branche”, vertelt Robben. “Ons assortiment kent een breed aanbod luchtbehandelingssystemen voor utiliteit en woningbouw, die continu worden doorontwikkeld en verbeterd. De gecombineerde luchtbehandelings- en warmtepompopstellingen zijn hier een mooi voorbeeld van en maken een goede, snelle en prijsgunstige renovatie naar all-electric mogelijk.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.