Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
A-merk warmtepomp bestormt de Nederlandse markt
Zowel installateurs als consumenten reageren positief op de producten van Gree.

A-merk warmtepomp bestormt de Nederlandse markt

‘ÉÉN op de drie airco’s komt uit deze fabriek’

Kusters Technische Handelsonderneming (THO) biedt oplossingen op het gebied van binnenklimaat. Met de A-merken Gree, ApenGroup, Templari, AAVI, GoGaS en Biemmedue levert het familiebedrijf oplossingen voor de woningbouw en utiliteitsmarkt. General manager Xander Wiardi vindt het jammer dat het merk Gree nog niet veel bekendheid geniet binnen Nederland. “Daar willen wij verandering in brengen.”

Binnen het assortiment van Gree vinden we airconditioners, warmtepompen, luchtreinigers en luchtontvochtigers. Het is eigenlijk vreemd dat het Chinese merk in Nederland nog niet zo bekend is, want inmiddels komt één op de drie airco’s in de wereld uit de Greefabriek. Het merk kenmerkt zich door zijn ervaring, expertise en betrouwbaarheid. Wiardi: “Veel bedrijven kampen op dit moment met transport- en leveringsproblemen. Natuurlijk heeft Gree hier ook mee te maken. Toch hebben wij onze klanten het afgelopen jaar gewoon kunnen bedienen. Het merk is namelijk groot en doet alles in eigen beheer. Gree heeft opgeschaald en de productiecapaciteit verhoogd. Daardoor zijn de producten gewoon leverbaar, zowel afgelopen als komend jaar. Dat geldt ook voor de warmtepompen.”

Kusters THO is de officiële importeur voor de Nederlandse markt. Het was zelfs de eerste importeur van Gree voor de Europese markt, 28 jaar geleden. “De reden voor Kusters om voor dit merk te kiezen, is dat het een grote R&D-afdeling heeft en goede componenten”, aldus Wiardi.

Versati warmtepomp

De warmtepomp van Gree is de Versati III. Deze is verkrijgbaar als all-electric splitmodel en monobloc. Hij is geschikt voor het verwarmen en koelen van woningen en kantoren en kan het sanitair warm water bereiden. Wiardi: “Koudetechnische bedrijven hebben een F-gassencertificering en kunnen daarom de splitmodellen installeren. Cv-installatiebedrijven hebben deze certificering niet altijd en gaan liever voor het monobloc. Die hoef je alleen waterzijdig te installeren. Binnenkort kunnen we de warmtepompen ook als hybride op de markt brengen.”

Op dit moment is de warmtepomp alleen als all-electric verkrijgbaar, maar de hoge mate van intelligentie zorgt ervoor dat hij ook nu al als hybride ingezet kan worden. Hij heeft een vermogen 

van 4 tot 15,5 kW. De tweetrapscompressor en de invertertechnologie zorgen ervoor dat er een hoge energie-efficiënte behaald wordt. “Gree is steeds in ontwikkeling en verbetert continu. Binnenkort komt de Versati IIII monobloc op de markt. Deze krijgt een COP van boven de 5. Dat vertaalt zich in een hogere ISDE-certificering, waarmee je subsidie kunt krijgen”, aldus Wiardi.

Groeiend merk

Bij Kusters merken ze dat zowel installateurs als consumenten positief reageren op de producten van Gree. “In het afgelopen jaar groeide het merk dan ook gestaag in Nederland”, gaat Wiardi verder. “We hebben geïnvesteerd in mensen en voorraad. Het is niet per se ons doel om groter te worden, maar we willen graag kwalitatief goede merken leveren tegen marktconforme prijzen en installateurs ondersteunen.”

Dat laatste wordt gedaan met de helpdesk, technische dienst en trainingen. “We zorgen ervoor dat de installateur alles weet van een project en als het nodig is, komen we op locatie. Ons bedrijf staat voor loyaliteit, daadkracht en expertise. We doen wat we zeggen en als iets niet mogelijk is, dan zeggen we dat ook. Bij ons is ook iedereen welkom, of je nou zzp’er bent of een bedrijf met meer mensen in dienst. Je wordt lid van de familie en je groeit met ons mee”, aldus Wiardi.

Kusters THO staat in oktober op de Vakbeurs Energie. Daar zullen de medewerkers meer vertellen over de Gree warmtepompen en dan kunnen ze ook meer vertellen over de hybride warmtepompen. Heb je voor die tijd vragen? Dan mag je ze altijd bellen. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.