Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
3 tips voor het helpen verduurzamen van woningen

3 tips voor het helpen verduurzamen van woningen

Verduurzamen van woningen is een steeds belangrijker onderwerp. Je komt dit vast ook tegen als je werkt als aannemer of projectontwikkelaar. Om aanspraak te kunnen maken op subsidies, is het van belang om meerdere dingen tegelijk aan te pakken. Hierdoor wordt het voor veel mensen nog interessanter om hiermee aan de slag te gaan. Maar wat kun je het beste adviseren om mensen eerst te laten oppakken? We vertellen je er meer over!

1. Isolatie = key

Een redelijk eenvoudige tip, maar niet minder belangrijk: het goed isoleren van een huis. Zonder een goede isolatie is het eigenlijk niet mogelijk om te verduurzamen. Adviseer bijvoorbeeld om het dak te isoleren, vloerisolatie te regelen of te kiezen voor HR++ glas. Hierdoor dalen de kosten op de gasrekening, maar het zorgt ook nog eens voor een verbetering van het wooncomfort.

2. Gasverbruik

Is er op dit moment nog sprake van dat het huis een gasverwarming heeft? Geef dan advies over de diverse alternatieven die er zijn. Kijk bijvoorbeeld naar de mogelijkheden van een warmtepomp. Dit is een wat grotere investering, maar het is interessant als de woning de komende jaren nog niet wordt aangesloten op het warmtenet. Afhankelijk van de situatie kan er gekozen worden voor een hybride of een volledig elektrische warmtepomp.

Is er op dit moment een gashaard die zorgt voor een warme woonkamer? Adviseer dan om deze te vervangen. Een bio ethanol haard kopen is bijvoorbeeld een goed alternatief. Dit is een milieuvriendelijke kachel die geen uitstoot heeft van schadelijke stoffen en volledig brandt op plantaardige vloeistof.

3. Douchewater slim gebruiken

Een laatste tip is om douchewater slim te gebruiken. Dit doe je door de warmte van wegstromend douchewater te gebruiken om het koude douchewater op te warmen. Hierdoor is er sprake van een mooie besparing op gas of elektra. Goed om te weten: het water dat wegstroomt, komt niet in aanraking met het ‘schone’ water waar daarna mee gedoucht word. Dit komt omdat het water langs elkaar loopt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.