Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
1.900 zonnepanelen voor 157 gasloze woningen Vijf van Vorst
Op de platte daken komen reguliere zonnepaneleninstallaties met een onderbouw en ballastgewicht.

1.900 zonnepanelen voor 157 gasloze woningen Vijf van Vorst

Op het grondgebied van het voormalige Summa College in Eindhoven wordt een nieuw woningbouwplan gerealiseerd: Vijf van Vorst. Het plan bestaat uit ruim 157 grondgebonden koop- en huurwoningen in een viertal varianten, die duurzaam en onder architectuur worden gebouwd. Na oplevering beschikken alle woningen over een A++++ energielabel. Een combinatie van vloerverwarming en vloerkoeling zorgt voor een thermisch en energetisch comfort. Dankzij de installatie van ruim 1.900 zonnepanelen wordt het gros van het energieverbruik van bewoners duurzaam opgewekt.

In opdracht van aannemer Huybregts Relou en als bouwpartner van elektrotechnisch installateur Elektro Scheppers verzorgt Peeters Duurzaam alle zonnepaneleninstallaties. “Vanaf de ontwerpfase tot en met het projectmanagement, het logistieke traject én de uitvoering hebben wij ons aan dit project gecommitteerd”, vertelt algemeen directeur Eric Peeters. “Op basis van het aangeleverde bestek hebben we de technische mogelijkheden van alle woningen in kaart gebracht. Bovendien hebben we actief meegedacht over de best passende energetische én esthetische oplossingen. Per woning worden 9 tot 13 zonnepanelen geïnstalleerd, in nauwe samenwerking met de dakdekker. Waar op de platte daken reguliere zonnepaneleninstallaties komen met een onderbouw en ballastgewicht, is op de schuine daken gekozen voor een indak systeem. Bijzonder aan het indak systeem is dat de zonnepanelen in het dak geïntegreerd worden en een deel van de dakpannen vervangen. Hierdoor blijft de esthetische uitstraling van de daken behouden en kan toch in een duurzame energieopwekking worden voorzien.”

Op de schuine daken is gekozen voor een indak systeem, waarbij de zonnepanelen in het dak geïntegreerd worden en een deel van de dakpannen vervangen.

Het indak systeem was voor Peeters Duurzaam relatief nieuw, vertelt Eric Peeters. “We hadden pas enkele kleinere projecten uitgevoerd met het systeem. Om een soepele montage in Vijf van Vorst te borgen, hebben onze monteurs zich dan ook extra verdiept in de montagevolgorde, montage-eisen en uitdagingen. De eerste fases zijn inmiddels succesvol opgeleverd. Eind dit jaar brengen we de laatste zonnepaneleninstallaties aan.”

Bouwinfo

Ontwikkelaar CRA Vastgoed
Architect Mulleners + Mulleners Architecten
Aannemer Huybregts Relou
Zonnepanelen Peeters Duurzaam


"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.