Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit
10 Trends in de installatiebranche tot 2020

10 Trends in de installatiebranche tot 2020

Van blockchain tot robots; ontdek 10 belangrijke trends die de manier waarop installateurs werken gaan veranderen.

  1. Prefab

Prefab en modulaire bouwmethodes blijven in opkomst. De grootste voordelen? Kosten reduceren en het bouwproces versnellen.

  1. Augmented Reality

Met AR wordt een digitale laag met informatie geprojecteerd op het blikveld van de gebruiker. De toepassingen van deze technologie op de bouw zijn volop in ontwikkeling.

  1. 3D-Scanning

Een belangrijk thema blijft het verbinden van BIM met de bouwplaats. Met een 3D-laserscanner kan een pointcloud worden gemaakt met alle accurate 3D-afmetingen van de bouwlocatie. In deze handleiding vindt u alles wat u moet weten over Scan to BIM.

  1. Samenwerken in de cloud

Cloud collaboration tools helpen projectteams en fasen met elkaar te verbinden. Zo wordt een veilige en betrouwbare samenwerking mogelijk en profiteert iedereen van dezelfde data.

  1. Robots

Robots helpen de productiviteit in de bouw te verhogen. Zo gaat het inmeten en uitzetten van installaties met een Robotic Total Station sneller en nauwkeuriger dan ooit tevoren.

  1. Constructible content

Content is essentieel in BIM-projecten. Steeds meer vooraanstaande fabrikanten spelen in op de groeiende vraag naar hoogwaardige content die naar de realiteit vertaald kan worden. Lees hier hoe fabrikanten in de installatiebranche profiteren van BIM.

  1. Verder gaan dan BIM

BIM wordt steeds meer gebruikt voor het aansturen van complexe werkprocessen. Niet alleen in de ontwerpfase, maar ook in de calculatie-, fabricage-, uitvoerings- en beheerfase. Hoe? Download het gratis e-book en ontdek het geheim achter een succesvolle MEP workflow. 

  1. Internet of Things

Een van de grootste trends in de industriële sector op dit moment is IoT. Ook in de bouw biedt de technologie kansen op gebied van veiligheid, onderhoud en het beheren van tools.

  1. Kunstmatige Intelligentie

AI-oplossingen die in andere sectoren al een verandering teweeg hebben gebracht, beginnen hun weg te vinden in de bouw. Een veelbelovend voorbeeld hiervan is generative design. Lees ook: De voordelen van AI in de installatiebranche.

  1. Blockchain

Net als bij een grootboeksysteem kan blockchain het voor bouwprofessionals mogelijk maken om transacties vast te leggen. Zogeheten ‘smart contracts’ helpen het proces te stroomlijnen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.